Misiuni populare 2009

MISIUNI POPULARE LA BISERICA SF. MARIA REGINA PĂCII 
19-22 Martie 2009 
Comunitatea de enoriaşi şi adoratori de la parohia Sf. Maria Regina Păcii, şi nu numai, a putut trăi cu ocazia acestor misiuni populare încă o dată experienţa, cât de plăcute sunt aceste acţiuni lui Dumnezeu şi cum harurile pot să inunde sufletele. Din nefericire, trăind în epoca vitezei, suntem cu toţii înclinaţi să socotim că nu prea avem timp să stăm pe loc şi să medităm la lucruri „deja ştiute” precum este adevărul Evangheliei.

Însă Dumnezeu de data aceasta nu s-a retras în faţa multelor noastre preocupări, ci a trimis duioase chemări ca să stăm în prezenţa Lui, a Cuvântului său. Bătălia pentru o viaţă spirituală trebuie să fie zilnică, cu atât mai mult în acest timp de post, în care ispitele se înmulţesc pentru a ne răpi bucuria Învierii Domnului nostru Isus Cristos.

„Încetaţi să faceţi răul. Învăţaţi să faceţi binele!” Aceste cuvinte ale profetului Isaia au fost laitmotivul acestor misiuni din Postul Mare, menite să ne pregătească pentru Învierea Domnului. Meditaţiile prezentate de pr. Vicar Judecătoresc Coriolan Mureşan au fost axate pe profeţiile mesianice din Vechiul Testament, implicite şi explicite, bogate în profunde semnificaţii atât pentru poporul evreu cât şi – în aceeaşi măsură – pentru societatea zilelor nostre.

Postul Mare cuprinde trei realităţi esenţiale: 
1.penitenţa 
2.rugăciunea 
3.ajutorarea aproapelui 
dintre care nu putem neglija nici una dacă dorim să fim creştini autentici. Semnificaţia postului este convertirea inimii prin umilinţă şi iubire.

Precum poporul evreu a fost liber să asculte sau nu de profeţi, şi noi suntem liberi să facem sau nu ceea ce ne cere Dumnezeu.

Noi suntem cei care strigă „Răstigneşte-L!” Noi suntem cei care îl scuipă, cei care îl batjocoresc, cei care îl pironesc pe Cruce pe Domnul nostru Isus Cristos – prin păcatele noastre.

Suntem acel farizeu care priveşte cu dispreţ la păcătosul de lângă el. Pseudocreştinismul e mai periculos decât ateismul! Orgoliul este acela care ne împiedică să vedem faţa lui Cristos în chipul aproapelui.


Imaginea răului este precum o mlaştină care, o dată ce te-a prins, te atrage din ce în ce mai mult.

Părintele Vicar a făcut numeroase analogii cu realitatea zilelor noastre: modul concret în care suntem amăgiţi şi seduşi spre păcat de cel rău. De exemplu părinţii nu mai au timp să-i asculte pe tineri. Ce exemplu şi ce educaţie oferă părinţii tinerilor? Neglijarea acestei datorii de a transmite copiilor iubirea înseamnă păcate grave de omisiune, care trebuie spovedite!

Părintele ne încurajează să participăm la lupta pentru viaţă, prin participarea la Marşul vieţii pe care îl organizează Asociaţia Darul Vieţii în aceste zile.

Un creştin adevărat trebuie să fie „colecţionar de cruci”, să vadă în fiecare suferinţă trimisă de Dumnezeu ocazia de participare la crucea lui Cristos şi o şansă de mântuire!

Biserica nu este asociaţia oamenilor perfecţi, ci o comunitate care caută întâlnirea cu Dumnezeu şi sfinţenia.

Mulţumim părintelui Vicar Judecătoresc şi tuturor acelora care şi-au deschis inimile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *