Arhive categorii: Fatima

Minunea, care a condus la canonizarea păstorașilor din Fatima, Francisco și Iacinta

Declarația părinților copilului vindecat

Numele meu este João Batista (Ioan Botezătorul) iar soția meu este Lucila Yurie.

Francisco_IacintaÎn 3 martie 2013 spre orele 20.00 fiul nostru Luca s-a jucat cu surioara lui Eduarda și a căzut din fereastră de la o înălțime de 6,5 metri.  Avea atunci 5 ani. A căzut cu capul pe pământ și a suferit o traumă craniană deosebit de gravă cu pierdere de țesut cranian.

I s-au dat primele îngrijiri în orașul nostru Juranda (Brazilia), dar apoi l-au transportat la Campo Murão în Paranȧ din cauza gravității stării lui. Călătoria a durat aproape o oră.

Când a sosit acolo era în comă adâncă. A avut două stopuri cardiace și a fost operat de urgență. Medicii ne-au explicat că avea doar șanse minime de supraviețuire. 

Din RMN-ul efectuat a reieșit: traumă craniană deschisă severă cu pierdere de substanță cerebrală, comă adâncă și daune grave în diverse regiuni ale creierului. În baza accidentului trebuia să rămână cu epilepsie, dereglări de comportament și pierderea inteligenței – în cazul în care s-ar fi trezit din comă, relatează dr. Angela Coelho care a fost implicată în procesul de canonizare al păstorașilor.

Am început să ne rugăm la Isus și la Madona de Fatima, pe care îi cinstim în mod deosebit. În următoarea zi am sunat la Carmelul Campo Murão și am rugat surorile să se roage pentru copil. Sora care a răspuns la telefon nu a transmis cererea noastră către comunitatea surorilor. Tocmai era ora silențiului, așa că s-a gândit: ”Copilul va muri, mă voi ruga pentru familie.”

Au trecut zilele și starea lui Lucas s-a tot agravat. În 6 martie medicii socoteau că trebuie să-l transfere la alt spital, căci nu aveau posibilitatea să-i ofere tratament adecvat vârstei sale. Ne-au spus că probabilitatea ca Luca să supraviețuiască ar fi foarte mică și dacă va supraviețui, reabilitarea va fi deosebit de anevoiasă, și că ar rămâne cu handicap psihic grav , ba chiar putea să rămână în stare vegetativă.

În 7 martie am mai sunat odată la Carmel. De data aceasta sora a transmis intenția noastră către comunitate. Una dintre surori a fugit la relicvele fericiților Francisco și Iacinta, care se aflau în Sanctuar, și a perceput  următoarea rugăciune: ”Păstorașilor, salvați acest copil, care este copil ca și voi.” Sora a reușit să convingă comunitatea de data aceasta să se roage pentru intermedierea păstorașilor.

Ceea ce au și făcut. Și astfel noi toți din familie am început să ne rugăm la păstorași și după două zile, în 9 martie, Luca s-a trezit de tot, a început să vorbească și a întrebat de surioara lui. În 15 martie i-au dat drumul din spital.

Un RMN făcut după câțiva ani a arătat că substanța cerebrală pierdută datorită căderii nu s-a format la loc. Cu toate acestea, Luca a rămas un copil complet normal, precum era înainte de accident.

Acum e complet sănătos, nu are nici un fel de simptome sau nici un fel de urmări. Cel care a fost Luca înainte de accident e și acum: inteligența lui, caracterul lui sunt neschimbate. Medicii – printre care și unii necredincioși –  spuneau că nu există nici o explicație pentru această însănătoșire.

Această minune a determinat canonizarea copiilor vizionari din Fatima în 13 mai 2017 de către Papa Francisc.

Mulțumim tuturor medicilor și cadrelor sanitare, care l-au însoțit pe Luca, precum și postulantei canonizării lui Francisco și Iacinta Marto, sorei Angela pentru toate ostenelile din timpul întregului proces de canonizare.

Mulțumim și Sanctuarului din Fatima pentru invitația la eveniment plin de har. Și desigur mulțumim tuturor acelora care s-au rugat pentru Luca.(..)

Sursa: Revista ”Rosenkranz-Sühnekreuzzug um den Frieden der Welt” 2017 / 3 Nr. 271

Re-editarea cărții ”Fecioara din Fatima”, PS Ioan Suciu

PREZENTARE CARTE “FECIOARA DIN FATIMA”

Fecioara-din-fatima În anul 1943, episcopul Ioan Suciu a publicat volumul „Fecioara din Fatima”.  În 2017, la aniversarea a 100 de ani de când Maica Domnului s-a arătat în Portugalia, s-a dorit o nouă editare a acestei cărți. În noua ediție din 2017, a fost construit un aparat de note de subsol, au fost inserate în textul original anumite adăugiri ce întregesc imaginea cronologică de ansamblu a evenimentelor.

Astfel, îndosebi „Studiul final”, încearcă să dea răspuns la câteva întrebări:

  • De ce a fost amânată cererea Fecioarei Maria de la Fatima ca Papii să îi consacre lumea şi, îndeosebi, Rusia?
  • Care a fost traiectoria plicului şi ce dezbateri se mai poartă la ora actuală în legătură cu celebrul „Al Treilea Secret” de la Fatima?
  • Care sunt fundamentele pretenţiilor musulmane că Sanctuarul de la Fatima le-ar aparţine de drept, ajungând să considere că, de fapt, creştinii au uzurpat un aşezământ islamic?
  • Care au fost principalele cereri ale Maicii Domnului exprimate la Fatima?

Faţă de cele precedente, ediţia 2017 cuprinde un adaus sporit de rugăciuni şi devoţiuni către Maica Sfântă de la Fatima.

Volumul cuprinde 496 de pagini de text și 56 de pagini cu fotografii alb-negru şi color. Poate fi achiziționat la prețul de 24 de lei. Cartea constituie o lectură spirituală în măsură să ne pregătească pentru trăirea –alături de întreaga Biserică- a acestui “An Centenar Fatima”.

Comenzi la Editura Surorilor Lauretane

Care este chestiunea decisivă – Sora Lucia Dos Santos

Ziua de Fatima, 13 mai 2017, la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara

 

Fatima și cele patru lucruri de pe urmă

13 mai 2017 Centenar Fatima la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” – Pr. Paroh Ioan Chișărău: ”Mergeți în acele biserici în care se predică cele patru lucruri de pe urmă: despre moarte, judecata, rai și iad!”

 

 

Video: Fatima – cel mai important eveniment supranatural al sec.XX

100 de ANI DE LA FATIMA la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara!

Cel mai important eveniment supranatural din sec. XX, pentru că ne dă cheia interpretării vremurilor de pe urmă.
Prezintă: Pr. Valentin Danciu

 

Fecioara Maria de la Fatima

Prima apariţie: 13 mai 1917

Lucia, Francesco şi Iacinta, cei trei pastoraşi, aveau zece, nouă si respectiv şapte ani. 13 mai 1917 era o duminică însorită. Imediat după ora prânzului, cei trei copii se indreptară spre păşune cu turmele lor. Ajungând la locul numit Cova da Iria şi-au lăsat oile să pască şi se puseseră pe joacă, când deodată atenţia le fu atrasă de două lumini asemănătoare fulgerului. Pe urmă o văzură pe Maica Domnului deasupra unui mic stejar verde. Era o Doamnă îmbrăcată toată în alb, mai strălucitoare decât soarele, răspândind o lumină mai limpede şi mai intensă decât un pahar de cristal umplut cu apă cristalină, străbătut de razele celui mai arzător soare, povesteşte Lucia. Faţa sa, de o frumuseţe de nedescris, nu era nici tristă, nici bucuroasă, ci serioasă, cu un aer de mustrare blândă. Avea mâinile împreunate, ca pentru rugăciune, sprijinite pe piept şi îndreptate în sus.

Citește în continuare Fecioara Maria de la Fatima