Arhiva categoriei: Adorație Euharistică

Mărturii din Capela de Adorație Euharistică Perpetuă din Timișoara

Vă împărtășim aici câteva dintre momentele noastre cele mai preț din cursul săptămânii, în care noi, adoratorii, avem o întâlnire specială de grad înalt – o întâlnire cu o Persoană care lasă urme în suflet, care dăruiește pace și echilibru, înțelegere și dăruire.

Am observat la mulți că angajamentul de a veni o dată pe săptămână la Isus nu se compară cu alte datorii, aceasta este o oră pe care ei o așteaptă, în care își pot vărsa sufletul, este o oră după care tânjesc și fac sacrificii ca să nu o rateze. O oră ne-negociabilă în care parcă primesc aripi să facă cu mare ușurință lucrări suplimentare pentru comunitatea bisericii.
Noi, coordonatorii, putem spune că există adoratori de noapte pe care nici nu îi simțim, care nu cer niciodată înlocuitor, alții ar petrece ore nedormite peste puterile fizice.

Aici este locul în care se ameliorează suferințele, se învață acceptarea crucilor.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această binecuvântare nemeritată în orașul Timișoara și fie ca El să dea roade multe acestei lucrări dumnezeiești și să-i dăruiască răspândire în multe orașe!

Vă mulțumim vouă adoratorilor, preoților care dau exemplul cel bun și cuvântul lui Dumnezeu la timpul potrivit, mai ales coordonatorilor care au sarcini constante și deloc ușoare dar care nu renunță și află mereu ajutor de la Domnul în găsirea adoratorilor lipsă.

Adoratorii au fost invitați să răspundă la întrebarea : „De ce veniți atât de constant și punctual la ora Dvs de adorație?”

Lăudat să fie Domnul Isus Cristos în Preasfântul Sacrament al Altarului!

Gerda Chișărău


Maria Ivanici

„Simt Pace, liniste și simt că vorbesc cu ISUS din Sf EUHARESTIE direct față-n față.”


Venind la adorație, practic, îmi iau medicamentul

„Vin la adorație pentru că îl iubesc pe Isus, și măcar atât să fac în mod constant având în vedere natura schimbătoare a omului. Fiecare întâlnire cu El e diferită, dar știu că  mă ascultă, mă vede și îmi simte durerile. Mă încearcă și un sentiment de rușine știind că niciodată nu am sa fiu vreo sfântă, dar mereu îmi aduc aminte cum a spus ca doar cei bolnavi au nevoie de medic. Practic, îmi iau medicamentul la fiecare întâlnire.”
Anonim


„Ajung  în fața  Lui trist  și plec  fericit  și înviorat”

Dani Bumbea

„Fiind  un adorator de noapte  nu îmi  este întotdeauna ușor  să  plec  în  acele  ore  extrem  de târzii  de acasă  dar odată  ajuns  simt o bucurie interioară iar primul  lucru  pe care  îl  fac  atunci  când  rămân  singur  cu Iisus  este să  îi  mulțumesc  că  am răspuns  pozitiv  la chemarea  Sa , vin în fața  Lui împovărat de problemele de zi cu zi, uneori foarte  descurajat sau nemulțumit  de propria  mea persoană, după  cele (de regulă ) două  ore  petrecute  în fața  Lui simt  că  prind  viață, mă  simt  iertat  de lucrurile  mai  puțin  bune  din viața mea, mă  simt  din nou optimist și plin  de protecție  Divină, cu alte cuvinte  ajung  în fața  Lui trist  și plec  fericit  și înviorat, iar la final  îl rog pe Isus  să  mă  mai  cheme  în fața  Lui  acolo  în Capelă  iar eu să  răspund prezent  de fiecare  dată, bineînțeles  nu uit  să  îi  pun înaintea  Lui prin  rugăciune  pe toți  cei  dragi,   pe toți  cei  care  trec  prin momente  dificile  sau chiar  întreaga  omenire  aflată  în  derivă  ….Mulțumim Iisus!!!”

Dani Bumbea


Ei vin noaptea 16 km de la Sânmihaiu Român

Laura și Stelian Dumitru

„Venim la adoratie la Isus de 6 ani în fiecare  miercuri dimineața de la 2 recent de la 1 cu mici exepții pentru ca îl iubim pe Isus si pentru că credem caă mântuirea noastră se construiește în fiecare zi cu o faptă bună, cu o rugăciune cu a sta față-n față cu Isus etc. Ca răsplată Dumnezeu ne-a dat înțelegere și pace în familie, sănătate și o stare materială bună deși noi în rugaciune nu am cerut nimic special decât sa reușim sa dobândim  mântuirea.”
Stelian si Laura Dumitru


„Vin la Adorație pentru ispășire”

Margareta Crișan

Cu mare drag și bucurie vin la Adorație la întâlnirea cu Isus !

Vin să-l laud, să-l preamăresc să-i mulțumesc pentru tot și toate , pentru viată, pentru că m-a creat , m-a creat din iubire, m-a creat pentru El !

Vin să  mă învețe  să iubesc, să iubesc cu iubirea Lui  pe toti oamenii începând cu cei din jurul meu căci iubirea mea e săraca, e limitată!

Vin să-i mulțumesc chiar și pentru încercările pe care le-a permis în viața mea că toate sunt cu un rost doar prin încercări pot să cresc spiritual prin încercări îmi văd slăbiciunile și neputințele și cu ajutorul harului Lui  prin Adorație să le depășesc fără El nu pot sa fac nimic.

Vin la Adorație pentru ispășire. 

Isus e victima  supremă de ispășire pentru păcatele mele și ale lumii întregi, prin Adorație particip și eu cu mica mea parte la ispășire vin să mă  învețe să ofer și  să mă unesc cu jertfa lui cea mare !

El e prezent, e Viu și ca un tată iubitor ne așteaptă să-i spunem problemele noastre și să-i cerem cu incredere, să-i cerem să ne vindece nu numai sufletele ci chiar și trupurile si asta am experimentat-o de mai multe ori cerând din toata inima ca îmi era tare rău să mă vindece și m-a vindecat și îi mulțumesc , îi mulțumesc din toată inima pentru toata lucrarea Lui din inima mea, pentru grija Lui pentru mine, pentru călăuzirea Lui si pentru iubirea Lui nesfârșită !

Cu fiecare in parte se poartă cu o iubire nesfârșită doar sa avem ochi să vedem și doar prin Adorație ne cade acel văl care nu ne lasă să vedem lucrurile minunate pe care le face cu fiecare. 

Isus e Viu e prezent în Sfântul Sacrament și e însetat de suflete , ne iubește atât de mult pe fiecare în parte si ne așteaptă să venim ca să ne transforme!

Nu e un timp pierdut, e un timp de Har! Veniți cu toată încrederea la Isus!!!

Margareta Crișan


Încă o sarcină în biserică și am fost liberă întotdeauna când trebuia

Petronela Marchiș

Această mărturie este pentru cei care nu sunt încă hotărâți să se înscrie permanent la Oră de Adorație Euharistică Perpetuă săptămânală.

Eu frecventez biserica “Regina Păcii” încă înainte de terminarea ei, când se celebrau liturghiile în capelă, deci înainte de a fi Adorație Euharistică Perpetuă.

După terminarea bisericii și începutul celebrării liturghiilor sus, s-au făcut liste cu adoratori, aproape toți s-au înscris, dar nu și eu!

Părintele Ioan nu pierdea nici o ocazie de a mă îndemna să mă înscriu, dar fără succes… Familia mă susținea în decizia de a nu mă “încărca” cu încă o sarcină în biserică. 

Au trecut mulți ani așa, adică șapte…Dar acum zece ani, cu ocazia unui pelerinaj la Medjugorje, părintele Ioan aproape m-a obligat să promit că la întoarcere o să-mi iau Oră de Adorație! A fost greu să mă decid, dar promisiunea trebuia onorată… Cam după două luni m-am hotărât. (…)

Ce vreau să spun este că de atunci și până în prezent am putut să merg continuu la Isus, El A Avut grijă ca să fiu liberă întotdeauna când trebuia să fiu “de serviciu” la capelă, am avut înlocuitori doar când am lipsit din oraș.

Multumesc Isus!

Petronela Marchiș


Tudor: A primit revelația familiei sale și a scris aici doar un fragment dintr-o carte ce nu se știe sigur dacă va fi scrisă vreodată

Va mulțumesc pentru această întrebare. (De ce mergeți atât de regulat și punctual în Capela de Adorație?)

Tudor Vlădan

Am răspunsul de acum azi când sunt aproape 2 ani de când am intrat prima dată în Capelă pentru a medita. Este un răspuns simplu și scurt, pe care din păcate îl vor înțelege puțini oameni care nu merg acolo:

Merg la adorație pentru că Isus m-a chemat, pentru că acolo în capelă Îl simt cel mai prezent în sufletul meu, merg pentru că fără El aș fi nimic și pentru că El este totul. Merg pentru că am fost pierdut și El m-a găsit, Merg pentru că am fost mort și prin El trăiesc. 

Apoi am răspunsul pe care probabil îl va înțelege mai multă lume (și cei din afara grupului) însă foarte puțini vor avea răbdare să îl citească. Sunt niște gânduri de-ale mele din octombrie 2021, când am răspuns pentru prima dată chemării Lui. 

Citind acum, ce am scris atunci, am realizat cât de mult am evoluat si cât de mult am crescut spiritual datorită Lui si împreună cu El. Unele gânduri de mai jos mi se par acum eretice… Însă atunci atât s-a putut. Cu toții suntem pe drum. 

Hristos in mijlocul nostru! 

Tudor Vlădan (29 octombrie 2021):

Fragmente dintr-o carte ce nu a fost încă scrisă. 

Până va fi scrisă totul va fi rescris de zeci de ori, aceste fragmente s-ar putea să nu mai aibă sens. 

Unul dintre câștigurile și avantajele acestei plandemii este că m-am apropiat atât de mult de soția mea încât o consider unul dintre cei mai buni parteneri de discuție de pe această lume.

Religia și credința sunt un subiect pe care le atingem des în discutiile noastre, iar dacă există un OM pe lumea asta care m-a învățat să cred și să simt credința, ea este aceea. Într-o seara plângându-mă că simt că mă îndrept spre nicăieri în credința mea efemeră și că mi-aș dori să fac mai mult, dar nu stiu ce, soția mea m-a trimis să meditez câte 15 minute pe zi la Capelă. Care capelă și de ce, veți afla imediat. (…)

Undeva în Timișoara, există o capelă care este deschisă tot timpul pentru rugăciune, este un loc în care cineva se roagă mereu pentru ceilalți … un fel de nonstop al bisericilor, un loc în care se face Adorație Perpetuă. Căutați pe Gooogle. Acolo m-a trimis soția mea și acolo m-am hotarât să merg, începând de luni. Am mers 5 zile si am stat aproximativ câte 15 minute de fiecare dată în acest loc, timp în care m-am rugat și am meditat, spre surpinderea mea primind câte un răspuns în fiecare zi de rugăciune. 

Luni “Doamne Dumnezeule, nu stiu de ce am venit aici. De fapt știu, am venit pentru că m-a trimis soția mea”. 

Așa mi-am început săptămâna de rugăciune și meditație, în acest loc cuprins de liniște și de har, cuprins de Spiritul Sfânt și de un ticăit de ceas care îmi aducea aminte de copilărie și de bucătăria lui bunica în care mi-am petrecut primii 7 ani din viață. Am intrat sfios, umil și spășit și mi-am spus rugăciunea pe care o spun în fiecare seara: “Mulțumesc Doamne pentru familia mea, pentru viața mea, pentru că mereu ai avut grija de mine. Iartă-mă Doamne pentru că nu cred în tine, pentru că nu te iubesc, pentru că nu te port în sufletul meu. Iartă-mă Doamne pentru că sufletul meu este plin de ură, mânie, lene, deznădejde, întuneric. Iartă-ma Doamne pentru toate păcatele mele, fie că îmi dau seama de ele, fie că nu. Ajută-mă și învață-mă Doamne să cred în Tine, să Te iubesc, să Te port în sufletul meu. Ajută-mă și învață-mă Doamne sa fiu mâine mai bun decât am fost azi. Ajută-ne pe noi toti Doamne să începem să Te căutăm, să Te găsim, să credem în Tine și în învățăturile Tale. Ajută-ne Isus Fiul lui Dumnezu și ajută-ne Preasfânta Fecioara Maria să ne găsim un conducator adevărat pentru aceasta țara și pentru aceasta planetă, care să ne scoată de sub puterea întunericului. Știu că nu merităm, dar eu va rog, ajutați-ne” In mare … de multe ori pic în freestyle și dezvolt aceste idei și câteva altele de natura personală până adorm. 

Am meditat și în timpul meditației mi-a rămas întiparit in minte și în suflet următorul termen:

“Zgomot de fond” … Aici aș putea scrie mult si bine despre ceea ce înseamnă “distractia” sufletului uman față de Dumnezeu. Despre toate invențiile întunericului care ne țin departe de rugăciune, de credință și de calea cea dreaptă. Aș putea scrie din nou mult și bine despre toate diversiunile apărute în media menite să ne despartă mereu în două tabere, unii împotriva altora, niciodată uniți împotriva întunericului. Nu astăzi. Este doar un fragment dintr-o carte ce nu se știe sigur dacă va fi scrisă vreodată. 

Marți: “Îți mulțumesc Doamne pentru viața mea, pentru familia mea și pentru că mereu ai avut grijă de mine”

Am ales a doua zi de rugăciune și meditatie pentru a-mi aduce mulțumirile mele lui Isus, pe care sincer nu prea l-am avut în vedere în credința mea până nu am citit cu atenție evanghelia de la Ioan acum câteva zile, iar Isus mi-a raspuns: “Creație”. 

Am intels ca recunostința mea fața de Isus și față de Dumnezeu are la baza sau ar trebui sa aibă la bază însăși Creatia. Acest cuvânt nu mi-a venit si nu mi-a fost dat in timpul meditației, ci după ce am iesit din Capela și afară am văzut razele soarelui care străluceau printre coroanele copacilor pe jumătate uscați, pe jumătate încă verzi din parcul de lângă biserică. A fost una dintre cele mai frumoase imagini cu natura pe care le-am vazut vreodata în viața mea, deși până în acea zi de marți mai văzusem și copaci și soare și toamnă.  (…)

Miercuri “Iartă-ma Doamne pentru ca nu te iubesc, pentru ca nu te port în sufletul meu, pentru că nu cred in Tine” 

A treia zi de meditație și rugăciune a fost despre iertare. Cred cu tărie că atât timp cât noi nu ne putem ierta pe noi înșine pentru diverse păcate sau greșeli pe care le-am facut, nu avem de ce sau cum să îi cerem iertare lui Dumnezeu cu adevărat. 

Raspunsul lui Isus a fost: “Kati” (adică soția mea). 

Intr-adevăr, a fost un răspuns perfect, căci dacă i-am greșit cuiva cu adevărat pe lumea asta, acel cuiva a fost soția mea. I-am gresit atât de mult încât doar gândindu-ma la faptele mele mă cuprinde un dispreț și o ură de sine fără margini. Va putea Dumnezeu să mă ierte pentru aceste greșeli? În mod sigur … Va putea Kati să mă ierte? Ea spune că m-a iertat … Voi putea eu să mă iert? Ma rog pentru asta, căci eu înca nu m-am iertat, motiv pentru care iertarea ei și iertarea lui Dumnezeu sunt relativ inutile. Până nu mă voi ierta eu pe mine, nu există continuare. Nu exista progres, nu exista drum înainte. Așa că batem pasul pe loc până mă voi simți destul de bun, până voi plăti si până voi ispăși destul de mult pentru a mă fi iertat eu pe mine. 

Joi “Invață-ma Doamne cum să cred, ajută-mă să cred, întărește-mi credința”.

Joi a fost ziua în care am cerut. După ce am mulțumit și mi-am cerut iertare, mi-am permis să cer ajutorul lui Dumnezeu, deși nu mă consider demn de el. Am cerut putere în credință, am cerut putere pentru a putea avea grijă de familia mea, am cerut din nou un conducător pentru țara noastră care să ne scoată din întuneric și să ne conducă spre credință.

Răspunsul lui Isus, cuvântul care mi-a rămas în suflet și în minte în timpul meditației: “Lumina”

Acesta a fost cel mai frumos răspuns pe care l-am primit de la Isus în această săptămână: Lumina. Da, El este Lumina lumii și a venit printre noi pentru a ne învăța Cuvântul. Cuvânt care este de la Dumnezeu. Tot El, Lumina, ne-a dat Duhul Sfânt să aibă grijă de fiecare dintre noi, adică acea conștiință morală pe care mulți dintre noi o ignoră sau au invațat să o păcălească și să o mintă furându-și singuri căciula. Lumina există mereu, chiar și în întunericul cosmosului și Lumina este una dintre cele mai puternice metafore ale Binelui. Ce înseamnă pentru mine cu adevărat ideea de Lumină, este mult de scris, mult de discutat … rămâne pe altă data. 

Vineri: ”Îți mulțumesc Doamne pentru cele 4 revelații pe care mi le-ai arătat în această săptămână”. 

Astăzi m-am dus doar pentru a îi mulțumi lui Isus pentru cele 4 idei puternice pe care mi le-a dat în cele 4 zile dinainte. Însă … in timpul meditației de astăzi am primit încă o revelație: “Sufletul”.

Sufletul este esența naturii noastre umane, este ceea ce ne face cu adevărat oameni, mai mult decât asta, sufletul este esența omului care ignoră zgomotul de fond și distractiile, își respectă familia, apreciază și respectă Creația și trăieste în Lumina.

Sufletul, cuvântul de astăzi le înglobează cu succes pe cele 4 pe care le-am primit în zilele anterioare:

– zgomot de fond (distractii)

– creația (harul și puterea lui Dumnezeu)

– Kati (familia si mai ales jumătatea mea, cea cu care m-am unit in sfânta taină a căsătoriei)

Familia Tudor și Kati Vlădan

– Lumina (credinta, religia, Isus și Dumnezeu prin care se dobândeste echilibrul si care învinge mereu întunericul)

Cum și de ce sufletul este totul, ce îmi întărește mie sufletul și ce îl distrage și îl distruge, de ce zgomotul de fond este otrava sufletului, de ce familia este hrana sufletului, ce legătură are creația cu sufletul… discuții lungi. Not today. Incercați voi să aflați răspunsul la aceste întrebări, totul se află în noi. Avem nevoie doar de curajul de a ne uita cu adevărat în sufletele noastre după răspunsuri. 

Iti multumesc Kati pentru ca m-ai trimis sa meditez, să mă rog și să-mi întăresc credința. Îți mulțumesc Isus pentru că m-ai primit în casa ta și pentru că în fiecare zi mi-ai răspuns atât de clar si de frumos la rugăciunile mele.  >>

Dupa ce ei vor scrie și vor rescrie legile lumii dupa bunul plac, cartea vieții mele va cuprinde mereu acest fragment … Imi doresc foarte mult să pot lăsa moștenire copiilor mei exact ceea ce am simțit eu în aceasta săptămână, atunci când am intrat în Capela Bisericii Regina Pacii și m-am rugat cu adevărat lui Isus și am meditat așteptând un răspuns de la el. 

O carte voi scrie … acesta va fi cu siguranță un fragment important din ea. Deschideți-vă sufletele și rugați-vă cu adevărat! Răspunsul este în voi, Isus și Dumnezeu vă vor ajuta să îl găsiți!”

Nu pot spune decât: lăudat fie Isus. Nu există noroc, nu există coincidențe. Exista doar planul Lui. Eu mă bucur și îi mulțumesc ca gândirile mele au ajutat pe cineva. Totul este Har si Lucrare de la El. Sunt sigur de asta. Problema mea nu este credința puțină si EU, înaintea Lui si planul meu, înaintea Voinței Sale. Working on it… Prin rugăciune, răbdare, disciplină și atenție către sufletul meu înclinat în favoarea poftelor trupului. Drum greu, greșeli multe.

Tudor Vlădan


Răspunsul lui Kati

„Merg la Adoratie Euharistică pentru ca El mă cheamă. Si acolo primesc puterea de a răspunde cât mai des posibil când mă cheamă. Si tot acolo pot sa-I mulțumesc ca dintre atât de mulți El m-a chemat tocmai pe mine.”

Kati Vlădan

Șapte pași pentru ora de Adorație Euharistică

Dacă îngerii ar putea fi geloși pe oameni,
ar fi pentru un singur motiv: Sfânta Euharistie!

7 pași pentru ORA de ADORAȚIE EUHARISTICĂ

 

  1. :00 – :05

PREGĂTIREA

Invocă-l pe Spiritul Sfânt să te ajute, apoi spune în mod repetat: ”Doamne, cred în Tine! Doamne, sper în Tine! Doamne, mă încred în Tine! Doamne te iubesc!” Cere ca Dumnezeu să-ți dăruiască mai multă credință, mai multă speranță și mai multă dragoste.

 

  1. :05 – :15

ADORAȚIA

Adoră-l pe Dumnezeu. El ține Universul precum o sămânță în palma mâinii sale. Imaginează-ți că Cristos stă așezat cu tine.

 

Citate biblice de ajutor:
Exod 33:18-23;
Cântarea cântărilor 2: 8-17;
Matei 2:1-11;
Ioan 1:1-18;
Coloseni 1:15-20,
Fil.2:6-11.

 

  1. :15-:25
    PĂREREA DE RĂU

Oferă reparație. Nu iubirea ta pentru Dumnezeu este cea care te mântuiește ci iubirea Lui pentru tine. Examinează-ți conștiința. Oferă reparație pentru păcatele lumii.

 

Citate biblice pentru căință:
1 Corinteni 13:4-7;
Coloseni 3:5-10;
1 Timotei 1:12-17;
Iacob 3:2-12;
1 Ioan 1:5-26;
Psalmii penitențiali; 6,32,38,51,102,130, 142.

 

  1. :25-:40
    MEDITAȚIA

Contemplează acțiunea lui Dumnezeu. Poate dorești să meditezi Stațiunile Crucii sau să te rogi Rozariul.

 

Recomandare: Citește un scurt pasaj din Evanghelie. Imaginează-ți scena. Observă reacția lui Cristos. Găsește trei moduri în care pasajul se aplică la viața ta. Meditează la fiecare.

 

  1. :40-:50

MULȚUMIRE

Exprimă recunoștință pentru toate darurile lui Dumnezeu. El nu numai că te-a creat, ci el susține din iubire existența ta în fiecare moment .

 

Sf. Scriptură pentru mulțumire:

Geneza 1

Gen.8:15-22
Iov 1:13-22

Daniel 3:46 ff

Matei 6:25-34

Luca 17:11-19

Psalmii 8, 65, 66, 100, 111

 

  1. :50-:55

CERERI

Cere-i lui Dumnezeu ce ai tu sau alții nevoie. El este Regele Universului. El deține controlul, chiar dacă nu pare.

 

Recomandare: Roagă-te pentru familia ta, colegii de clasă, colegii de servici. Roagă-te pentru cei care suferă, pentru cei săraci, cei bolnavi și pentru cei care și-au pierdut credința, pentru Papa, pentru Biserică. Roagă-te pentru tine însuți.

 

  1. :55-:60

RĂMAS BUN

Ia o hotărâre de a acționa în lumina Spiritului Sfânt pe care l-ai primit: ceva fezabil și verificabil.

 

Recomandare: Roag-o pe Preasfânta Fecioară Maria să te ajute.

Ingerii

 

Sursa: www.thegregorian.org

 

 

 

 

Sf. Euharistie în pământul trupurilor noastre va prinde viață!

PS Ioan Călin Bot, Episcop Greco-Catolic de Lugoj
Predica la Aniversarea a 14 Ani de Adorație Euharistică Perpetuă la Timișoara
15.09.2020

 

La această Aniversare de 14 ani de rugăciune neîncetată îmi aduc și eu contribuția prin aceatsă lecție pe care vreau să o împărtășesc cu voi.

”Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul tău este singurul Domn! Să-l iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din toată puterea ta!” Aceste cuvinte ne spun de unde pornește adorarea lui Dumezeu. Pe aceste cuvinte se fundamentează religia ebraică și creștină: să-l iubești pe Domnul Dumnezeul tău.

Reducând la minim Revelația lui Dumnezeu ajungem și rămânem cu aceasta: să-l iubești pe Domnul Dunezeul tău! Fiule, iubește-ți Tatăl Creator din toată ființa ta. Relația dintre om și Dumnezeu este una de iubire.

Această poruncă este o lege pe care o putem asemăna cu gravitația. Ne luminează Dumnezeu pe noi uneori când stăm în ceață, în umbră, în întuneric.

Putem s-o ignorăm, numai că ne vom prăbuși dacă o ignorăm, această lege a iubirii. Ce înseamnă a adora? E un sentiment de uluire, de fascinație, e consolare, e o stare de bine în a fi descoperit de Dumnezeu și a sta în prezența Lui? E și asta.

E sentimentul și starea în care te pierzi în Dumnezeu, nemaiținând cont de timp și de alte priorități? E un sentiment de prețuire a lui Dumnezeu, desigur. Dar în același timp e și o jertfă reală și valoroasă. Jertfesc timpul meu, sentimentele mele atunci când ele ar pofti altceva.

Adorației Euharistiei ca practică face parte din ceea ce Catehismul denumește ”Forme și expresii ale rugăciunii”. Formele sunt izvorâte din Scriptură.  Dintre aceste forme, binecuvântarea și adorația sunt printre primele enumerate în Catehism.

Acest fapt mă ajută se precizez puțin harta pe care se cuvine să așezăm lucrurile.

Rugăciunea se face de șapte ori pe zi. Când soarele se trezește dimineața călugării sunt la rugăciune. La fel când soarele se duce la culcare, călugării sunt din nou în rugăciune. Aceasta e Liturgia Bisericii. Punem acolo sacramentele, prioritar punem sf. Liturghie și celelalte sfinte taine pe care le celebrăm. Binecuvântarea și adorația sunt primele forme ale rugăciunii Bisericii.

Adorația este dispoziția fundamentală a omului care se recunoaște creatură în fața Creatorului; este prosternarea sufletului, tăcerea respectuoasă dar și exaltarea măreției Domnului. Această definiție e sigură. Aceasta înseamnă adorație. Ea continuă, fără întrerupere. Ea are ceva din măreția Serafimilor care îl adoră neîncetat pe Dumnezeu.

Îl adorăm desigur pe Isus Cristos prezent în Sf. Euharistie. Este viu, de un viu asemenea unei semințe care, în contact cu umezeala pământului, prinde viață. Puneți Euharistia în pământul trupurilor voastre și ea va prinde viață. Euharistia este o persoană, nu e un obiect. În ea sălășluiște trupește toată plinătatea dumnezeirii. Nimic nu-i lipsește sfintei Euharistii.

E provocator de tainică, mereu descoperi noi dimensiuni. Te face să te întrebi: Cine ești tu pâine misterioasă?

Ne cheamă iar și iar în prezența ei ca să-i ținem companie – unei prezențe tainice, unei persoane tainice. Ea inspiră, ne vorbește, când și cum consideră necesar s-o facă. Acolo se naște multă înțelepciune, se primește multă lumină, multă repere și multe sfaturi.

Ea mă învață să tac cu o tăcere vie, plină, activă, de mulțumire. Tăcerea lui Dumnezeu face cât miliarde de cuvinte, este o laudă Dumnezeuui în Sion, spune psalmistul; mă învață să aștept; ea stă singură ore, zile, secole și milenii și nu se plictisește.

 

Sf. Euharistie mă învață să fiu simplu, extrem de simplu și să nu-mi fie rușine de asta. E atât de confortabil să fii simplu! Pot să fii frânt și să nu dispari, să fii mâncat și totuși să rămâi tu însuți. Principiul funcționează.

Dumnezeu în Sf. Euharistie pierde timpul? El l-a creat e în afara timpului. Și-a rupt 33 de ani din eternitate, Isus a răscumpărat timpul pierdut de noi în rătăcirile noastre. Noi îl pierdem nefăcându-ne datoriile stării, avem impresia să ne pierdem timpul în fața sfintei Euharistii.

Cu cât vom fi mai conectați de dumnezeu, impresia pierderii timpului va scădea sau va dispărea.
Să-i dăm întotdeauna prioritate lui Dumnezeu!

 

Încă o virtute aș implora de la Dumnezeu. În primul rând pentru mine și pentru Pr. paroh Ioan, care a întemeiat și a organizat această formă de rugăciune: ca Dumnezeu să ne dăruiească darul smereniei!

Se spune despre un copil că a făcut următoarea observație: ”Pe cruce Isus pare că este dar nu este iar în tabernacol pare că nu este dar Este.” Amin.

WhatsApp Image 2020-09-16 at 12.20.02 WhatsApp Image 2020-09-16 at 12.32.11 WhatsApp Image 2020-09-16 at 12.42.41 WhatsApp Image 2020-09-16 at 12.42.45

În ceasul recunoștinței

Aniversarea Adorației Euharistice Perpetue 14 ANI

În numele unei comunități umplute de adâncă recunoștință pentru acest loc de refugiu interior care este Capela de Adorație Euharistică Perpetuă, dorim să ne exprimăm uimirea pentru continuarea miracolului euharistic care aduce atâta pace și bucurie în viețile noastre. Vedem aici fețe luminoase ieșind din Capelă, după ce au intrat cu îngrijorare și crispare uneori. Vedem oameni plini de jertfă, care așteaptă momentul unei ore libere sau chiar a unei nopți întregi pentru a o oferi lui Isus.

afis AEP 2020În timpul stării de urgență am observat cu îngrijorare cum s-au împuținat adoratorii dar în acela;i timp am constatat că sufletele celor rămași fideli s-au aprins de o flacără neasemuită și rară, care ardea întru iubire pentru Cristos. ”Dacă ni s-ar lua Capela, ne va lipsi ceva esențial din viața noastră”, a spus cineva. O mamă vine cu bebelușul și cu tatăl ei la adorație, având ei grijă cu schimbul de copilul cel mic și țin să treacă și bebele în Registrul adoratorilor, ca nu cumva Isus să-l treacă cu vederea când va consemna pe adoratori în Cartea Vieții Sale. Alții călătoresc noaptea din satele dimprejur pentru a ajunge la ora lor de adorație. Cineva spune că nu ar veni pentru două ore de adorație, ci doar pentru cel puțin trei ore (de noapte!). Mulți dintre adoratori percep chemarea la o oră liberă ca și o chemare a lui Dumnezeu însuși și nu o refuză decât în cazuri de forță majoră. Iar atunci când noaptea nu vine schimbul, indispoziția este înlocuită de haruri suplimentare pe care Isus nu ezită să le reverse în suflet. Trecerea miraculoasă a timpului petrecut cu Isus este o altă enigmă demnă de urmărit. Dacă primele sferturi de oră trec mai încet, următoarele cu siguranță zboară pe lângă percepția noastră a timpului. Unii scriu versuri, alții compun cântece sau își creioanează planuri de lucru sub inspirația sfintei Euharistii. În general adoratorii vin cu o punctualitate rară la acest Rendez-vous cu Domnul Isus. Iar atunci când schimbul întârzie, mai apar situații tensionante, dar ele sunt uitate rapid și mai ales iertate.

Uneori acoperirea orelor de noapte pare înfricoșătoare. Dar în general nimeni, nici coordonatorii, nu au fost supra-solicitați: întotdeauna a apărut un suflet în ultima clipă care a fost disponibil pentru o jertfă de o oră sau mai multe de noapte – în acele ore care ne păreau prea multe, în micimea noastră… Unele suflete alese fac în mod conștient din când în când ispășire și reparație pentru păcatele lor și a celor din jur câte o noapte întreagă. Alții stau prosternați cu fața la pământ.
În aceste vremuri de criză, adoratorii știu că doar prin credință și rugăciune înving frica promovată la nivel politic și mediatic. ”Îndrăzniți, căci Eu am biruit lumea!” spune Domnul nostru Isus. Dumnezeu cheamă omul să fie sfânt pentru a-i sfinți și pe ceilalți. De răspunsul unuia depinde mântuirea sau pierzania multora. Dacă noi nu ne convertim de la păcat la har, mulți vor continua să trăiască în păcatul lor. Iar dacă nu trecem de la mediocritate la sfințenie, mulți nu vor ajunge nici la credință, nici la har.
Sfânta Tereza de Avila cere să luăm ”o decizie fermă și hotărâtă de a nu ne opri până ajungem la sfințenie, ignorând complet toate dificultățile ce vor apare pe cale, cârcotelile celorlalți care ne vor considera niște exagerați, fanatici sua ipocriți, ignorând chiar și lipsa sănătății, cu riscul de a muri la jumătatea drumului!”

Astfel vin adoratorii și adoratooarele noaptea la Isus, își iau inima în dinți și vin pe jos sau cu bicicleta de multe ori, știind că îngerul lor păzitor îi însoțește și Sf. Arhanghel Mihail îi apără. Trebuie să avem încredere că vom ajunge și noi, pas cu pas, acolo unde au ajuns mulți sfinți, care dacă n-ar fi avut această dorință, n-ar fi ajuns niciodată sfinți.”

Îi mulțumim lui Dumnezeu că dăruiește Parohiei ”Sf. Maria Regina Păcii” prin intermediul acestei Capele de AEP puterea de a se implica în apărarea celor slabi, lipsiți și mai ales a celor nenăscuți – în contra curentului culturii contemporane.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că de la pupitrul acestei Biserici se vestește învățătura tradițională a Bisericii, cu valorile morale nestinse și perene ale creștinismului; că de aici se cheamă oamenii neîncetat la rugăciune și penitență, urmând indicațiile Maicii Sfinte de la Fatima.

Și de aici strigăm încurajarea pentru alte dieceze și pentru parohiile din orașe mai mari să organizeze Capele de Adorație Perpetuă, care sunt adevărate oaze de pace, protecție și binecuvântări cerești!

În urmă cu cca 10 ani s-a închis o Capela de AEP în Viena care era îngrijită de mișcarea de apărare a vieții. Au fost nevoiți să se mute cu sediul în alt cartier în care au deschis o nouă Capelă și spre surprinderea lor, a existat acolo o comunitate de adoratori care tocmai rămăsese fără Capelă..

Nu putem noi bănui câte probleme rezolvă Isus în schimbul adorației noastre euharistice și cât de tare îi bate Inima acolo pentru noi!

Mulțumiri veșnice Providenței Divine care a rânduit acest miracol!

Gerda Chișărău


PROGRAM

Ora

Slujba

Observații

17.00

Rozar de Bucurie cu cântece și meditații

Grupul de tineri Regina Pacis 1 sau Regina Pacis 2

18.00

Adorație Euharistică (1)

Grup instrumental Regina Pacis 1

19.00

Sf. Liturghie Arhierească

PS Ioan Episcop și preoți concelebranți; Corul de mulțumire al adoratorilor condus de Dirijor Călin Nanu

20.30

Agapă cu PS Episcop și preoții prezenți

 

21.00

Rozariul de durere cu meditații și cântece

Pr. Ghiurcă Emil; Grup instrumental Regina Pacis 2

21.30

Adorație Euharistică (2)

22.30

Sf. Liturghie în rit latin

Pr. Celebrant principal Ciubotaru Simon

23.30

Procesiune euharistică de mulțumire pentru cei
14 Ani de AEP

Toți cei prezenți

24.00

Paraclisul Maicii Domnului cu predică

Pr. Orest Nichita

1.00

Adorație Euharistică (3)

Preot romano-catolic prezent

Grup instrumental

2.00

Încheierea programului aniversar

 

Video: Rolul celor zece drepți din Sodoma și Gomora

Adorația euharistică este oare o inițiativa privată a cuiva pios sau este ceva ce ține de esența credinței noastre? Să înțelegem rostul adorației euharistice.
Predica Părintelui Bonaventura Dumea la Aniversarea a 13 ani de Adorație Euharistică Perpetuă la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara, 15.septembrie 2019

 

10 lucruri uimitoare despre puterea Sfintei Euharistii

 

Euharistia ne este dăruită ca fiind o lucrare și un dar al întregii Sfintei Treimi.
(Raniero Cantalamessa, OFM)

Avem un Tată ceresc care cunoaște fiecare nevoie de-a noastră și străbate mari distanțe pentru a ne da ceea ce cerem. Pâinea noastră cea de toate zilele nu este un simbol sau o chestiune de simplă subzistență pământească; este cu adevărat hrană spirituală, adevăratul Trup și Sânge al Mântuitorului nostru omul-Dumnezeu. Euharistia este hrană care transcende ceremonia și își află puterea și esența în însăși lucrarea Sfintei Treimi.

Aici câteva dintre efectele uimitoare ale Sf. Euharistii:

  1. Unirea cu Cristos: Primirea lui Isus în Sf. Euharistie contopește ființa noastră cu cea a lui Cristos. Sf. Ciril din Alexandria o descrie ca fiind ceva similar cu ”ceara topită care se amestecă cu altă ceară”. Călătoria creștină este o călătorie pentru a deveni precum Cristos, de ”a locui în El” și El în noi. Euharistia este mijlocul prin care se întâmplă aceasta.
  2. Distrugerea păcatului venial: Euharistia distruge păcatul venial. Îl distruge! Datorită păcatului, fervoarea carității noastre poate fi domolită prin păcatul venial. Dar atunci când primim Euharistia suntem uniți cu însăși Caritatea, care arde vestigiile păcatului nostru venial și ne lasă curățați și pregătiți să începem din nou.
  3. Ne ferește de păcatul de moarte: Ar trebui să ne reținem față de primirea Euharistiei conștienți fiind că ne aflăm în păcat de moarte însă ar trebui să primim Euharistia cât mai des cu putință atunci când avem posibilitatea deoarece ea ne ferește de păcatul grav. Este ca și cum puterea euharistiei ar spăla păcatul venial din sufletele noastre și apoi ne-ar acoperi cu o mantie protectoare care ne ajută să stăm departe de păcatul grav.
  4. Relația personală cu Isus: mulți creștini vorbesc despre importanța relației personale cu Isus, ceea ce este foarte adevărat. Dar în primul rând prin Sf. Euharistie putem avea o întâlnire  intimă cu persoana lui Isus. Odată Papa Benedict a subliniat această legătură:

”Astăzi există o nevoie de a redescoperi că Isus Cristos nu e doar o convingere privată sau o idee abstractă, ci o persoană reală, a cărui întrupare în istoria omenirii are puterea de a reînnoi viața fiecărui bărbat și a fiecărei femei. Prin urmare, Euharistia ca sursă și apogeu al vieții și misiunii Bisericii, trebuie tradusă în spiritualitate, în viața trăită conform Spiritului” (Sacramentum Caritatis)

 

  1. Ea dăruiește viață: Conform Catehismului, Euharistia păstrează, mărește și înnoiește viața harului primită la botez (CCC 1392). Cu alte cuvinte, primirea Euharistiei mărește viața harului deja prezentă în noi. 
  2. Unitatea cu Trupul lui Cristos: Din moment ce noi suntem uniți tot mai îndeaproape cu Sf. Euharistie, în consecință suntem mai uniți cu toți ceilalți oamenii care primesc Sf. Euharistie! Cu alte cuvinte, Sf. Euharistie este precum lipiciul care ne ține uniți cu Isus și cu toți frații și cu toate surorile noastre din Biserică.
  3. Ne angajaează față de săraci: Cuvintele Sf. Ioan Gură de Aur ne fac de rușine pe noi cei care părăsim masa euharistică fără să ne îngrijim de Cristos în cei săraci:

”Ați gustat din Sângele Domnului, și totuși nu îl recunoașteți pe fratele vostru. Dezonorați această masă dacă nu vă împărțiți mâncarea cu cineva, judecându-l nevrednic să ia parte la această masă. Dumnezeu v-a eliberat de toate păcatele voastre și v-a invitat aici, dar voi nu ați devenit mai îndurători.”

  1. Mângâiere spirituală: Sf. Împărtășanie este o pregustare a bucuriilor cerului, astfel ea poate produce bucurie în noi dacă experimentăm adevărata unire cu Dumnezeu. Dacă ne simțim înfrânți de dificultățile vieții, putem veni la sf. Euharistie, izvorul bucuriei noastre și să cerem Domnului să ne umple de mângâiere și de pace.
  2. Făcătoare de pace: La Sinodul asupra Sf. Euharistii în 2005, episcopii au discutat cum primirea Sf. Euharistii în regiunile răscolite de războaie a transformat poporul lui Dumnezeu și le-a dat imboldul să caute pacea:

 

”Datorită celebrărilor euharistice, oamenii anagajați în conflicte au fost în stare să se adune în jurul Cuvântului lui Dumnezeu, să audă mesajul său profetic de consolare prin iertare gratuită, și să primească harul convertirii care le permite să se împărtășească din aceeași pâine și din același potir.” (Propositio 49)

10. Conferă un punct cheie în viața noastră: Dacă noi am înțelege cu adevărat natura profundă a Sf. Euharistii, am începe să ne centrăm viețile noastre în jurul Sfintei Împărtășanii. Nu există ceva mai important care să se poată întâmpla în viața noastră. Nu jocuri de fotbal sau întâlniri sau picnicuri. Nu există ceva mai important decât întâlnirea noastră săptămânală pentru a primi medicamentul medicului sufletelor, pe Isus.

 

Putem fi părtași de toate aceste efecte uimitoare și chiar de mai multe  în fiecare duminică participând la Sf. Liturghie! Și vom căuta Sf. Liturghie zilnic undeva în apropierea noastră.

 

Dar ține minte, dispoziția ta când primești Sf. Euharistie poate determina gradul de deschidere al efectelor puternice. Așa că, fii reverențios, concentrat și roagă-l pe Dumnezeu să-ți dăruiască, prin puterea sf. Euharistii, toate harurile de care ai nevoie în viața ta chiar acum.

Precum un tată bun, El va asculta.

Prelucrare: https://aleteia.org/2016/07/05/10-amazing-facts-about-the-power-of-the-eucharist/