Întâlnirea Mișăcii Europene pentru Viață

Roma, decembrie 2011

Din iniţiativa Mişcării pentru Viaţă din Italia (Movimento Per la Vita) s-a organizat în 10 decembrie 2011 o întâlnire importantă cu reprezentanţii mişcării de apărare a vieţii din ţările UE.
Proiectul de unificare a tuturor mişcărilor provita din Europa a reuşit să realizeze până în prezent două iniţiative importante în Europa: în 2008 s-a acordat prima ediţie a Premiului European Maica Tereza de Calcutta, conferit la Strassbourg în memoria prof. Jerome Lejeune, iar în 2009 s-a prezentat petiţia „Pentru viaţa şi demnitatea omului” la Parlamentul european, susţinută de 500.000 de semnături (din Italia, Ungaria, Germania şi Croaţia).

 Prin această întâlnire se doreşte, prin coordonarea tuturor eforturilor, o mobilizare generală a oamenilor de bună credinţă spre apărarea vieţii, a demnităţii umane, a familiei tradiţionale în toate ţările Uniunii Europene.

Printre alții au fost prezenți și Cardinalul Ennio Antonelli, europarlamentarul Carlo Cassini, Președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, Primarul Romei Gianni Alemanno, preşedintele Zenit Antonio Gaspari, precum şi reprezentanţi din 15 ţări europene.

Monseniorul Ioan Chişărău a fost inclus în Comitetul provizoriu de organizare a acţiunii pentru unificarea mişcării pro-life din Europa, obiectivul imediat reprezentându-l strângerea de semnături pentru recunoaşterea vieţii de la concepţie până la moartea naturală în Uniunea Europeană – ceea ce presupune unirea mişcării pro-life în România şi atragerea în aceste acţiuni a tuturor organizaţiilor catolice şi creştine în general, în primul rând, a celor care susţin valoarea vieţii şi a familiei.

Prezentarea proporţiilor genocidului în desfăşurare în România, încă din 1958, a atras atentia Vaticanului.
Antonio Gaspari, editor coordonator la Zenit a oferit Asociaţiei Darul Vieţii din România acces direct pentru orice ştire pro-life sau de interes din România.
Dintre cuvintele încurajatoare care s-au spus: „Aveţi prieteni aici. Dorim să vă ajutăm. Dacă aveţi dificultăţi, anunţaţi-ne!”

Sfântul Parinte a dat binecuvântarea sa tuturor asociaţiilor pro-life prezente la Roma.

La ceremonia acordării premiului „Madre Tereza” de către „Movimento per la Vita” participanţii la întâlnire au fost oaspeţi de onoare.
Din partea preşedintelui „Movimento per la Vita”, europarlamentarul Carlo Cassini şi-a dat acordul ca domnișoara Daniela Păun, reprezentanta Asociaţiei Darul Vieţii Bucureşti, să prezinte iniţiativa Nunţiului Apostolic la Bucuresti şi Înaltpreasfinţiei Sale Ioan Robu, transmiţând şi salutările sale.

Deci delegaţia română compusă din Mons. Ioan Chişărău, domnișoara Daniela Păun si doamna Zita Kovacs s-a întors de la Roma cu o misiune înnoită, pentru care a primit binecuvântarea şi pentru realizarea căreia va fi sprijinită de Vatican.