Participarea la Genfest Budapesta

Genfest la Budapesta
31 aug.-2 sept. 2012

Let’s bridge!” – „să construim împreună poduri” a fost motto-ul Întâlnirii internaționale a tineretului focolarin – întâlnire care a adunat cca 12.000 de tineri de pe toate cele 5 continente din 85 de țări, tineri de etnii diferite, confesii diferite, dar și de religii diferite. Toți au fost uniți sub aceleași idealuri: iubirea între oameni, pacea și fraternitatea universală.

Chiara Lubich, întemeietoarea mișcării, deși trecută la Domnul, totuși a fost mereu prezentă în spirit în mijlocul miilor de tineri, ceea ce ne-a convins de fiecare dată  când imaginea sa apărea pe monitor.

Chiara, o umilă învățătoare, dar care dorea să-l iubească mai mult pe Domnul, a ajuns prin disponiblitatea de a iubi pe cei din jurul ei să întemeieze o mișcarea mondială de o vigurozitate impresionantă, care a reușit să lege tinerii de toate culorile și religiile în lanțul iubirii fraterne.

There is no image or category is unpublished or not authorized 

Din partea Parohiei Sf. Maria Regina Păcii au participat 8 tineri împreună cu pr. Paroh Ioan Chișărău. Cu toții am intrat în atmosfera incendiară din Arena budapestană și pe toți ne-a înflăcărat mesajul minunat al iubirii fraterne, da rmai ales proiectul lansat la sfârșitul celor 3 zile de Genfest – „United World Project” www.unitedworldproject.org, www.y4uw.org, care cuprinde mai multe secțiuni. „United World Network” se referă la crearea unei rețele mondiale de unitate și pace în lume care să cupindă regula de aur evanghelică: fă celorlalți ceea ce ai vrea să ți se facă ție; să nu faci altora ceea ce nu vrei să ți se facă ție. „United World  Watch”, observator internațional permanent care să poată da importanță ideii de fraternitate prin instituții și organizații, poate chiar prin intermediul ONU.
„United World Workshop”: să cerem la ONU să recunoască „Săptămâna Lumii Unite” (un laborator de idei, activități și inițiative, care funcționează deja de mai bine de 15 ani.

Toate aceste idei au înflăcărat pe tinerii prezenți, care au hotărât să se implice și mai mult în  în a crea o lume unită în dragoste și pace – lumea fraternității universale.

Sfânta Liturghie concluzivă a fost pontificată de Cardinalul Primat al Ungariei, împreună cu mai mulți episcopi și preoți; mesajul Sf. Părinte Papa Benedict al XVI-lea adresat tinerilor prezenți la Genfest Budapesta 2012 a creat în sufletele tinerilor acel entuziasm contagios specific vârstei care ne-a cuprins pe toți la final – bucurându-ne totuși că la orizont se apropie un alt moment important din viața tinerilor WYD 2013 Rio de Janeiro.

Până atunci noi să construim poduri, mai întâi între noi și Dumnezeu, apoi cu alții! Let’s bridge!

Pagina Genfest 2012 Budapesta