Mărturii cutremurătoare din larga lume catolică

Zile de reculegeri la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara
24-26 mai 2019

Noaptea de Veghe și următoarele două zile din 24-26 mai 2019 din Timișoara au fost zile de rugăciune multă, aprofundare a credinței, mărturii și învățături profunde despre credința noastră catolică trăită în lumea seculară de astăzi, scufundată în cea mai adâncă rătăcire, orbire spirituală și depravare.

FraFrancescoPărintele Francesco Rizzi de la Medjugorje ne-a adus îndemnuri materne pline de  prospețime și actualitate din partea Maicii Sfinte:  evanghelia noastră să fie întrupată în societate, pentru ca mărturia noastră să fie autentică, întărită de rugăciunea inimii, construită pe fapte față de cel sărman, pe iubirea dușmanilor și pe iertare.

 

 

 

 

 

marino_restrepoMarino Restrepo din Columbia și-a abandonat credința catolică în adolescență, ducând o viață plină de faimă și plăceri, până ce a fost răpit de gherila columbiană și ținut ostatic timp de 6 luni. În timpul acesta a avut o întâlnire cu Dumnezeu care i-a schimbat radical viața, care l-a făcut să înțeleagă profunzimile credinței, amplitudinea păcatului și lucrările demonice ale duhurilor rele.

”Trăim în cele mai întunecate vremuri din câte au existat vreodată”, a  accentuat Marino Restrepo din Columbia. ”După păcatele împotriva Spiritului Sfânt, cele mai grave păcate sunt cele împotriva copiilor. Se caută pervertirea copiilor! Iar cel mai îngrozitor dintre acestea este păcatul avortului.”

”Să nu mai fim doar niște martori ai Crucii lui Cristos, ci să începem să  fim creștini crucificați, creștini sângerânzi – singurul sânge care poate mântui lumea”, spunea Marino. ”Faptul că ești un instrument euharistic te face un uriaș.”

Marino a venit cu convingerea că dacă poate să arate ceva în seara aceea, este despre Îndurarea lui Dumnezeu, el fiind cel mai nevrednic și cel mai păcătos dintre toți cei prezenți.

Iar dacă există atâtea religii păgâne în jurul nostru, nu sunt de vină cei care cred în ele, deoarece ei sunt orbiți de spiritele rele, ci noi creștinii care nu le-am adus lumina adevăratei credințe în Dumnezeul cel unic al mântuirii noastre.

UlfEkmanUlf Ekman, alt invitat special al Retragerii spirituale de la Biserica Reginei Păcii din Timișoara, s-a convertit la catolicism la vârsta de 60 de ani, după o carieră fulminantă de pastor în lumea protestantă suedeză.

Dânsul ne-a povestit cum el era un amestec de protestant luteran, metodist în înțelegerea sfințeniei, mai degrabă baptist în ceea ce privește botezul, penticostal dacă venea vorba de Spiritul Sfânt, dar și carismatic, predicând la zeci de mii de oameni prin stadioane și la televiziuni naționale și totodată învățând și îndrumând spiritual o pleiadă de alți pastori.

Dar marea lui dilemă a apărut în momentul când trebuia să-și definească identitatea în fața catolicilor… 

Întâlnindu-l pe Sfântul Părinte Papa a  intrat într-o adâncă criză de conștiință, realizând că lipsește autoritatea în Biserica protestantă, unde fiecare poate avea propria părere despre orice aspect al credinței creștine și al Evangheliei lui Cristos.

Consecința și rațiunea de existență a acestei biserici fiind apoi diviziunea continuă, care continuă până în ziua de astăzi.

 

….

Înregistrarea mărturiilor o puteți găsi în format audio la Librăria Sf. Gianna în incinta Bisericii greco-catolice Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara sau comanda pe adresa darulvietii@yahoo.com