Corul cel inexistent al Parohiei Regina Păcii

Apel către toți credincioșii bisericii Sf. Maria Regina Păcii: Au trecut 12 ani de la înființarea Capelei de Adorație Perpetuă și 10 ani de la inaugurarea Bisericii și nici acum nu există un cor la sf. liturghie principală de duminică. Au existat repetate încercări din parte unor profesioniști, au existat coruri împrumutate de la alte biserici dar nu a existat un angajament responsabil din partea propriilor credincioși. Nu putem aștepta pe veci să se ocupe alții de cântările din biserica noastră. Asta e valabil pentru fiecare care știe să cânte din această biserică.

ingerii cantaVa trebui să ieșim la un moment dat din comoditatea noastră, să urcăm acele scări sus în cor și să ne ostenim să învățăm câte o arie împreună și poate ieși o minune cu ajutorul lui Dumnezeu! Este nevoie de muncă. Chiar dacă majoritatea dintre noi nu suntem muzicieni, totuși am primit un talant despre care Dumnezeu ne va cere socoteală la sfârșitul vieții. Muzica înalță sufletele și inimile la Dumnezeu, predispune la rugăciune și înduioșează până și inima lui Dumnezeu. Și îngerii din cer îi cântă neîncetat lui Dumnezeu glorie și preamărire!

Foarte binele de multe ori ne împiedica să facem binele. Haideți să facem începutul. Când vor veni muzicienii, vor putea apoi să perfecționeze și să dezvolte totul. Nu mai dorim să rămânem în ipostaza de confort și nepăsare, să avem alte priorități decât cele ale casei lui Dumnezeu în sfânta zi de duminică și sărbătoare.

Urcați sus în cor – doar dacă știți că aveți voce și o ureche muzicală și cântecul dvs nu deranjează pe alții. Sf. Bernard a spus că în comunitatea monastică să nu îndrăznească să citească lectura sau să cânte oricine, ci doar cei numiți și chemați pentru asta – ceea ce e valabil și pentru o Parohie.