Cum pilula hormonală produce schimbări în creier

Viața umană este prețioasă!

Creierul tău folosind controlul nașterii: știința surprinzătoare a femeilor, a hormonilor și a legii consecințelor neintenționate: informații esențiale pe care fiecare femeie care folosește controlul hormonal ar trebui să le cunoască.

This is Your Brain on Birth Control: How the Pill Changes Everything by Sarah E. Hill, PhD 

Această carte revoluționară aruncă lumină asupra modului în care controlul hormonal al nașterii afectează femeile – și lumea din jurul lor – în moduri pe care abia acum începem să le înțelegem. Permițând femeilor să-și controleze fertilitatea, pilula anticoncepțională a revoluționat viața femeilor. Femeile merg la facultate, absolvă și intră în forța de muncă într-un număr mai mare decât oricând, și există motive întemeiate să credem că pilula anticoncepțională are mult de-a face cu asta. Dar pilula implică mult mai mult decât se vede.

Deși femeile recurg la pilulă pentru câteva efecte vizate (prevenirea sarcinii și pielea mai curată, da!), hormonii sexuali nu pot funcționa așa. Hormonii sexuali influențează simultan activitățile a miliarde de celule din organism, dintre care multe se află în creier. Acolo, ei joacă un rol în influențarea atracției, motivației sexuale, a stresului, a foametei, a tiparelor de alimentație, reglarea emoțiilor, prieteniile, agresivitatea, starea de spirit, învățarea și multe altele. Aceasta înseamnă că faptul că femeia ia pilula anticoncepțională face din ea o versiune diferită a ei – față de atunci când renunță la ea. Și aceasta este o mare problemă. De exemplu, femeile care iau pilula au un vârf de cortizol umezit ca răspuns la stres. Deși acest lucru ar putea suna grozav (fără stres!), poate avea implicații negative pentru învățare, memorie și dispoziție. În plus, deoarece pilula influențează de cine sunt atrase femeile, a lua pilula poate influența din neatenție pe cine aleg femeile ca parteneri, ceea ce poate avea implicații importante pentru relațiile lor odată ce o renunță. Uneori, aceste schimbări sunt în bine. . . dar alteori, sunt în rău. Schimbând modul de acțiune al creierului femeilor, pilula are, de asemenea, capacitatea de a avea efecte în cascadă asupra a tot și a toate din câte le întâmpină o femeie. Aceasta înseamnă că raza de acțiune a pilulei se extinde cu mult dincolo de propriul corp al femeilor, având un impact major asupra societății și a lumii.

Această carte, care zdrobește o paradigmă, oferă o înțelegere imparțială, bazată pe știință, a cine sunt femeile, atât cele care iau pilula, cât și cele fără aceasta. Va schimba modul în care femeile se gândesc la hormonii lor și modul în care se văd pe sine. De asemenea, cartea servește ca un strigăt de luptă pentru ca femeile să solicite mai multe informații de la știință despre cum funcționează corpul și creierul lor și să pledeze pentru o cercetare mai bună. Această carte le va ajuta pe femei să ia decizii mai informate cu privire la sănătatea lor, indiferent dacă iau sau nu pilula.

Așa arată creierul tău când el depinde de controlul nașterilor, Sarah E. Hill, PhD