Ca iubirea voastră să crească!

Festivalul Tineretului de la Medjugorje – a 28-a ediție

 

 

Festivalul Tineretului Medjugorje 2017

Când te apropii de fericire, intri într-o criză, a spus catehetul Fra Franjo Dusaj tinerilor. Atunci îți re-evaluezi toate deciziile vieții tale, le vezi într-o cu totul altă lumină, observi aspecte nebănuite până acum. Și mai ales îți afli erorile și părerile greșite. Intri în criză. Simți că Dumnezeu vrea mai mult de la tine decât ai fost tu dispus să-i dăruiești până în momentul de față.

Dumnezeu îți dă un plan. Nu vei rămâne doar băiatul mamei sau al tatii,răspunde acolo unde Dumnezeu te cheamă!

Fixează-ți un preț pe care nu-l poate plăti nimeni – acesta să fie obiectivul vostru în viitor. Puneți-vă țeluri înalte, să nu vă vindeți. Țeluri plăcute lui Dumnezeu! Dumnezeu să fie pe primul loc în viața ta!

Planul tău să fie, cum să devii mai bun, mai sfânt.

Adorați-l pe Isus în Preasfântul Sacrament al altarului, mai ales vinerea, pentru că atunci EL a murit pentru noi pe Cruce!

Sfânta Liturghie să nu o schimbi pentru nimic în lume, nu renunța la ea. Ea este cel mai important moment din viața unui creștin!

Cardinalul Ernest Simoni din Albania in Medjugorje la Festivalul Tineretului – 3 august 2017

20643380_488001624879147_2691882845249208574_oCardinalul si-a dorit din tot sufletul sa vina la Medjugorje in calitate de preot. A cerut permisiunea Papei Francisc si spre marea sa bucurie Sfantul Parinte i-a spus: ,, Du-te la Medjugorje! Fa cunoscuta Vestea cea Buna!”

A dat o marturie speciala si impresionanta. A povestit despre momente deosebite din viata sa, despre anii petrecuti in inchisoarea comunistă, despre sentința sa la moarte; cum după 10 de ani închisoare se aștepta să fie eliberat, dar în schimb a mai primit o sentința de încă 18 ani! Și a stat în total 28 de ani la închisoare celebrând acolo sf. Liturghia.

Și apoi a venit surpriza de a fi numit cardinal…

A concelebrat si Liturghia de seara iar la final multimea si preotii s-au ridicat in picioare si l-au aplaudat indelung. Cei de la Mary TV au spus la final ,,Se pare ca am auzit un Sfant vorbind!”

”Fă ca acolo unde ești, Biserica să nu rămână un muzeu!”