Programul penitențial NINIVE 90 și Centenarul aparițiilor de la Fatima

PROGRAMUL PENITENȚIAL NINIVE 90 si CENTENARUL APARIȚIILOR DE LA FATIMA

 

Am intrat în Centenarul a 100 de ani de când Sf. Fecioară a apărut la Fatima, Portugalia. Data aniversară este 13 mai 2017. Mulți oameni se întreabă dacă Dumnezeu va întreprinde ceva care să ne trezească.

Papa Leon al XIII-lea a avut o viziune în 13 oct. 1884, cu exact 33 de ani înainte de ultima mare minune cu soarele de la Fatima. A asistat la un dialog între Dumnezeu și Satana în care îi dă permisiunea să încerce să distrugă Biserica:

aude din altar două voci, una agreabilă și încântătoare, alta dură și guturală:

Vocea lui Satana s-a lăudat în fața lui Dumnezeu:

– eu pot distruge Biserica!

– vocea dulce a Domnului: Poți? Atunci fă-o!

– Satana: Pentru asta am nevoie de mai mult timp și mai multă putere.

– Domnul: cât timp, câtă putere?

– Satana: între 75 și 100 de ani și o mare putere asupra acelora care se dau în slujba mea.

– Domnul: ai timpul, vei avea puterea. Fă cu ele ce dorești.

 

Exact după 33 de ani, în 13 oct. 1917, Sf. Fecioară apare ultima dată la Fatima, când cca 70.000 de oameni au asistat la miracolul soarelui.Fatima_miracolul soarelui

În aceste viziuni Sf. Fecioară cere consacrarea Rusiei și Inima Imaculată a Mariei de către Papa în comuniune cu toți episcopii lumii, spunând că dacă se face consacrarea Rusiei la Inima ei Nepihănită, Rusia va fi convertită și va fi pace. Însă, dacă papa și episcopii nu vor asculta cererii ei, Sf. Fecioară a spus că Rusia își va răspândi erorile în întreaga lume, cauzând războaie și persecuții asupra Bisericii și a Sf. Părinte, martiriul celor buni și anihilarea unor națiuni.

 

E foarte interesant cum Sf. Fecioară a ales să apară cu aceste avertismente exact cu 100 de ani înainte de aniversarea a 500 de ani a revoltei protestante (1517-2017)!

”Urmărim cum terorismul crește peste tot în lume, relații dintre națiuni întră în declin abrupt, o economie falsă stă să se prăbușească, moralitatea e mai scăzută decât niciodată, bebeluși nenăscuți sunt omorâți cu milioanele, căsătoria e redefinită pentru prima dată din istoria civilizației, li se permite adulților să folosească toaletele cu fetițe, e atacată libertatea religioasă, există corupție și comploturi agresive în guverne și confuzie în Biserica” sintetizează pr. Richard Heilmann timpurile noastre seculare.

sacrificiu

Ce avem de făcut ne spune Isus în Sf. Evanghelie: Sunt demoni care nu ies decât prin post și rugăciune.(Mt.17:21)

Vedem oferta lui Dumnezeu dăruită nouă în cel de-al treilea secret de la Fatima, în care Sora Lucia scrie: De partea stângă a Sfintei Fecioare și puțin deasupra, am văzut un înger cu o sabie arzătoare în mâna sa stângă; mișcând-o, arăta ca și cum ar aprinde lumea în flăcări; dar flăcările s-au stins în contact cu splendoarea radiată de Sfânta Fecioară înspre el din mâna ei dreaptă; îngerul, arătând spre pământ cu mâna sa dreaptă, a strigat cu o voce puternică: ”Penitență, Penitență, Penitență!”  (Vatican – The Message of Fatima, “Third Part of the ‘Secret’”)

Acum , mai mult decât niciodată este nevoie de penitență, căci omenirea  și în special occidentul nu s-a aflat niciodată într-o stare de păcat mai deplorabilă. Dacă toate profețiile sfinților despre timpurile din urmă coincid, desigur ele sunt condiționate de întoarecerea omenirii de la păcat – ceea ce nu se întrevede.

Speranță există prin planul de salvare a lumii al Sfintei Fecioare de la Medjugorje și de la alte apariții unde ea cheamă insistent la rugăciune și convertire.

Ninive 

Cuvântul Domnului a vorbit profetului Iona:

 1. „Scoala-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, si vesteste acolo strigarea pe care ti-o voi da!”
 2. Si Iona s-a sculat si s-a dus la Ninive, dupa cuvantul Domnului. Si Ninive era o cetate foarte mare, cat o calatorie de trei zile.
 3. Iona a inceput sa patrunda in oras, cale de o zi, strigand si zicand: „Inca patruzeci de zile, si Ninive va fi nimicita!”
 4. Oamenii din Ninive au crezut in Dumnezeu, au vestit un post si s-au imbracat cu saci, de la cei mai mari pana la cei mai mici.
 5. Lucrul a ajuns la urechea imparatului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, si-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac si a sezut in cenusa.
 6. Si a trimis sa se dea de stire in Ninive, din porunca imparatului si mai marilor lui, urmatoarele: „Oamenii si vitele, boii si oile sa nu guste nimic, sa nu pasca si nici sa nu bea apa deloc!
 7. Ci oamenii si vitele sa se acopere cu saci, sa strige cu putere catre Dumnezeu si sa se intoarca de la calea lor cea rea si de la faptele de asuprire de care le sunt pline mainile!
 8. Cine stie daca nu Se va intoarce Dumnezeu si Se va cai, si daca nu-Si va opri mania Lui aprinsa, ca sa nu pierim!”
 9. Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se intorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a cait de raul pe care Se hotarase sa li-l faca si nu l-a facut.

Iona 3

 

Deorece societatea noastră este supra-dependentă de plăceri, de consumuri de tot felul și distracții, programul spiritual al pr. Heilmann este axat pe mortificații și asceză.

 

Propunem împreună cu el:

provocarea NiniVe 90

îNCEPUT: 13 FEBR.2017

zIUA cONSACRĂRII: 13 MAI 2017, ZIUA aNIVERSĂRII sF. fECIOARE DE LA fATIMA

De ce 90 de zile? Pentru că studiile arată că în 90 de zile poți scăpa de un obicei prost.

 1. În aceste 90 de zile renunțăm la păcatele noastre repetitive.
 2. Purtăm sf. scapular (ori medalia)
 3. Participăm la Liturghia zilnică
 4. spovadă (cel puțin o dată pe lună)
 5. Înscrieți-vă la acțiunea Ninive 90
 6. Rugăciune zilnică:
  Oferirea dimineții,
  Angelus (6.00,12.00,18.00h),
  rozariul,
  ora sfântă (15.00h),
  rugăciuni înainte de culcare.
 7. Mortificații:
  exercițiu fizic regulat

șapte ore de somn
fără alcool
fără desert și dulciuri
fără gustări între mese
fără băuturi gazoase sau îndulcite
fără televizor (doar știri) și fără filme
doar muzică care ridică sufletul spre Dumnezeu
fără sport la televizor
limită pentru timpul de recreere la calculator

Novena cu rozariul

33 de zile pregătire pentru consacrarea la Inima Nepihănită a Mariei

Consacrarea mariană: 13 mai 2017.

 

Post miercuri și vineri, cu pâine și apă.

Prelucrare după: https://www.nineveh90.com/100th-anniversary-fatima-may-13-time-nineveh-thing/