Clubul select a sărbătorit din nou Castitatea!

30 octombrie 2016 – Sărbătoarea Castității împreună cu Clubul select al celor curați cu inima în Parohia Regina Păcii și Depunerea Angajamentului pentru Castitate sub Protecția Sfintei Filomena

Două tinere au depus Angajamentul pentru Castitate în ziua de 30 octombrie 2016, un prilej de mare bucurie nu numai pentru Clubul select al celor curați cu inima ci și pentru Întreaga Parohie!

Tinerii au demonstrat în zilele premergătoare evenimentului că sunt capabili să susțină cu entuziasm și sinceritate o campanie pro-castitate pe internet, prin care au motivat cu siguranță încă multe alte suflete tinere să aleagă drumul purității.

Concursul inedit al Argumentelor PRO-CASTITATE  a fost câștigat de Anda Oprea și Maria Proks! Felicitări și mulțumiri în numele lui Isus!

Anda le-a transmis tinerilor, printre altele:

”De decizia fiecăruia din noi depinde nu doar viitorul nostru, ci depinde și viitorul celor lângă noi. Să știți că cei mai mulți dintre noi au nevoie de încurajare să facă acest pas, au nevoie să nu se simtă singuri în acest angajament. Vă invit să fiți voi motivul pentru care cineva a luat angajamentul de a fi și de a rămâne curat până la căsătorie.”

Iar Maria Proks adaugă:

”Fericiti cei curati cu inima caci aceia vor vedea pe Dumnezeu! (Mt.5,8)
Viata, adevarul, puritatea, simplitatea, inocenta, frumusetea…intr-un cuvant castitatea. Totul incepe atunci cand ne lasam condusi de mana lui Dumnezeu si acceptam ca nu suntem noi stapanii trupurilor noastre…ele sunt temple ale Dumnezeului celui Viu; sunt asemenea unor „casute” la poarta carora asteapta Isus si bate, bate, bate…pana ce, intr-un final poate il auzim si ii raspundem, deschizandu-i incet, incet usile inimilor noastre si devenind astfel gazde pentru un oaspete ceresc. Atunci si numai atunci putem spune ca avem viata adevarata in noi si lumina lui creste in jurul nostru. Cum putem noi permite mai apoi ca intunericul si forta pacatului sa murdareasca chiar si printr-o simpla atingere aceasta lumina divina care inconjoara inima noastra, stingand-o incet, incet..pana ce mai ramane doar o mica scanteie (speranta) care in final, trista, se stinge si ea? Astfel odata deschizand portita si primind pacatul ca musafir al inimii, stralucirea si albul luminii, al puritatii, al castitatii dispar in abisul pacatului necuratiei.

De ce a devenit oare ceva absolut normal si la moda in lumea in care traim sa ne pierdem puritatea si curatia? Si ceva iesit din comun sa o acceptam si sa o imbratisam? Si de ce majoritatii tinerilor le este frica sa recunoasca ca sunt puri si frumosi asemenea unor copilasi? Pentru ca acolo unde este lumina este si intunericul care mereu va incerca sa ne amageasca in toate modurile posibile: frica, rusine sau teama, „Ce vor spune colegii, prietenii?, „Ma vor exclude din grup!”, „Voi ramane singura, fara prieteni!”, „Vor rade de mine!”…Mereu ne gandim la ce vor spune cei din jur, dar niciodata la ce spune El, adevaratul nostru prieten – Tatal Nostru – a Carui singura parere conteaza cu adevarat, restul sunt doar vorbe goale!

Multi chemati putini alesi!… Fiti si voi printre cei alesi de bunul Dumnezeu in trairea castitatii si nu o sa va para rau! Acolo unde va este comoara va este si inima! Isus va iubeste si va cheama…, toti ingerii, toti sfintii canta de bucurie psalmi de marire in inaltul Cerului! Tot Cerul va asteapta sa spuneti acel „DA” din inima in fata lui Dumnezeu,”DA, vreau sa traiesc liber/a de pacat, sa traiesc in puritate si castitate”, precum si Fecioara Maria plina de smerenie, umilinta, supunere si acceptare a spus „DA” ingerului care i-a vestit venirea pe lume a Mantuitorului!
Curaj, nu il dezamagiti pe Isus, prietenul vostru, iar numele voastre vor fi scrise in ceruri!”

 

Clubul select oct.2016