Asociația Preoților Consacrați Inimii Neprihănite a Fecioarei Maria

Următoarea întâlnire: sâmbătă, 20 august 2016 la Biserica Sf. Maria Regina Păcii

Ora 8.00 Sf. Liturghie de ispășire, Consacrare la Inima Neprihănită a Fecioarei Maria, Sf. Rozariu, adorație euharistică, meditații pentru preoți conduse de Pr. VALENTIN DANCIU și ROBERT LAZU.
Toți preoții sunt bineveniți!

După cum răul avansează în pași repezi în timpurile din urmă, a sosit momentul ca creștinii să strângă rândurile, să-și fortifice comunitățile și să-și apere tezaurul mântuirii veșnice. Cum ar putea s-o facă mai eficient decât susținând prin rugăciune sfințirea preoților pe care Dumnezeu i le-a dăruit? Dacă se salvează un preot, se salvează o comunitate întreagă! Dacă se pierde un preot, se pierde o comunitate întreagă!

În jurul creștinilor bântuie erezii de tot felul – cu vehemență și obstinație de multe ori. Ajutorul supranatural la care Biserica trebuie să recurgă ni-l arată nenumărați sfinți, dar cel mai limpede Sf. Ioan Bosco în viziunea sa cu vasul lui Petru pe o mare învolburată (reprezentând Biserica zilelor noastre) care își găsește refugiul între doi piloni: Preacurata Fecioara Maria și Sfânta Euharistie!

SCOPUL ASOCIATIEI menționat în statut cuprinde printre altele:

a) Sfințirea preoților; societatea de azi, puternic secularizată are nevoie de preoți sfinți pentru ca aceștia să poată sfinți credincioșii încredințați lor și să contribuie la resacralizarea societății noastre.

b) Se va acorda o atenție specială rugăciunii oficiale a Bisericii (breviar, orologhion) dar și revalorificarea rugăciunii specifice preoților marianiști: Sfântul Rozariu.

c) Cunoscând puterea rugăciunii preferate a Maicii Domnului vom promova o Cruciadă a Rozariului în țara noastra și în întreaga lume, după modelul adorației euharistice perpetue pentru combaterea tuturor relelor din societatea contemporană (avort, eutanasie, fundamentalism islamic, lobby-ul LBGT).

d) Pregătirea intelectuală a preoților din Asociație din punct de vedere teologic și filosofic, care va avea la bază scolastica (filosofia tomistă), depistarea și în același timp combatearea erorilor teologice care abundă in epoca contemporană, în special a modernismului.

e) Asociația APC se va ocupa in mod special de preoții batrâni și bolnavi, dar si de cei cu nevoi speciale (descurajați, fară zel sau care au părăsit preoția, dar există posibilitatea întoarcerii).

Lunar se întâlnesc preoții acestei Asociații în prima sâmbătă din lună, Sărbătoarea Inimii Neprihănite a Mariei, când celebrează sf. Liturghie, se roagă sf. Rozariu de ispășire pentru toate blasfemiile aduse lui Dumnezeu, pentru păcatele comise împotriva sf. Euharistii și pentru cele de desconsiderație față de Preasfânta Fecioară Maria, pentru sfințirea preoților și pentru salvarea celor care se află în mare pericol.

Urmează un moment de reculegere în silențiu în fața Preasfântului Sacrament iar apoi prelegeri/meditații despre misiunea preotului și învățătura Bisericii cu prioritățile ei.Asociația APC a primit binecuvântarea verbală a Preasfințitului Alexandru Mesian, urmând s-o primească și pe cea în scris.Toți preoții romano- sau greco-catolici interesați pot face parte din Asociația APC.

Contact: Pr. Ioan Chișărău, tel. 0723-312923,
                Pr. Ioan Brândău, tel. 0761-095678