Angajamentul pentru castitate 2012

Clubul select al celor cu inima curată
Sau depunerea angajamentului pentru castitate de către tinerii la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timişoara

„Cine se va urca pe muntele Domnului şi va sta în locul Lui cel sfânt? Cel care are mâinile nevinovate şi inima curată”  – Ps.23.3.

Dacă cultura modernă devine din ce în ce mai agresivă față de tineri în ceea ce privește libertinajul sexual, și mijloacele Bisericii trebuie să devină mai incisive, mai prompte și mai hotărâte.
De aceea Biserica Sf. Maria Regina Păcii și a Unității din Timișoara invită tinerii de două ori pe an să depună un angajament public pentru castitate.

Prin acest gest tinerii arată credincioșilor că s-au hotărât definitiv pentru Cristos, să urmeze preceptele evanghelice și învățătura Bisericii. Din experiență știm că aceasta este o mărturie unică de care au nevoie prietenii și colegii acestor tineri.

Grupul de tineri de la Biserica Sf. Maria Regina Păcii au ca Patroana pe Maica Sfântă și pe Sfânta Filomena, o martiră a fecioriei din sec. al IV-lea.

Ariana din Reșița a venit cu mult entuziasm la acest eveniment, zicând că venea și târâș. Acolo unde Dumnezeu a lucrat, nu mai este nevoie de îndemnul cel bun. Când s-a întors din Timișoara, a întâlnit în gară un pastor reformat care, auzind de evenimentul depunerii angajamentului, a și invitat-o în Parohia dânsului pentru a depune o mărturie.

Scoală-te Tabita și umblă! a spus Petru în Apostolul citit în duminica a patra după sfintele Paști. „Scoală-te, tinere, din patul trândăviei și al pierzării și umblă în lumina zilei! Nu vă amestecați cu fiii întunericului, urmați Calea cea strâmptă a lui Cristos și veți răspândi lumină în jurul vostru”, a spus părintele Ioan tinerilor.

„Voi sunteți o generație privilegiată! Nu cum am fost noi în timpul comunismului. A trebuit să ne furișăm ca să-l cunoaștem pe Cristos…. Faceți acest gest și Domnul vă va răsplăti! Dacă nu va fi așa, să veniți la mine și să-mi spuneți: m-ai înșelat, preot ticălos, și uite ce am pățit! Nu veți păți nimic, veți fi plini de bucurie și veți avea o viață plenară, plină de bucurii și părtășie cu Isus. Asta vă oferă Isus! Nu lumea aceasta stricată, care vă oferă doar plăceri de o clipă. Și după aceea ce urmează? Pustiul sufletului! Scleroza sufletului, paralizie spirituală! Tineri care, îi vezi tineri, dar ei sunt morți! Isus spune încă o dată: ‚Scoală-te tinere, și vino la mine! Eu vreau să-ți dau viața Mea!’ Asta vrea Cristos de la voi!”

Mulți adulți au primit imboldul de a se ridica și ar fi vrut și ei să depună angajamentul. Generațiile trecute nu au avut acest privilegiu, dar au și fost protejate de moravuri mai sănătoase.

Părintele paroh zicea la unul din acest evenimente, că niciodată n-a primit atâtea felicitări câte a primit de data aceasta de la credincioși. A fost o sărbătoare a întregii comunități.

O binefăcătoare a adus un tort mare și toți tinerii au fost invitați la o degustare. Andrei Cobzaru de la Liceul Ion Vidu, elev în clasa a VIII cu un talent promițător, a interpretat la vioară Balada de Ciprian Porumbescu, în semn de omagiu adus tinerilor curajoși care au depus angajamentul.

Mulțumim discretului nostru grup de rugăciune care a stat în spatele acestui eveniment cu rugăciunea și postul și îi mulțumim lui Dumnezeu care aprinde flacără credinței și a iubirii adevărate în inimile curate!

A consemnat Gerda Chișărău

Album Foto