Sfințenia este răsplata castității

Duminică, 26 octombrie 2014 o mare sărbătoare a avut loc la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara în cinstea Clubului select al celor curați cu inima. Ea face parte din ciclul evenimentelor bi-anuale organizate de Parohia susnumită în colaborare cu Asociația Darul Vieții când se oferă tinerilor ocazia de depunere a angajamentului pentru castitate.

De data aceasta doi tineri români din Bruxellles au depus angajamentul prin corespondență:

Dupa pelerinajul din luna iunie de la Medjugorje,pelerinaj in care am fost cu ocazia aniversarii aparitiilor si nu numai,am decis sa urmam un jurămant de castitate.Nu am depus acest jurămant în fața niciunui preot,deși am vrut,însă cei din Medjugorje ne-au spus să încercăm mai întâi și apoi vom putea depune jurământul.Noi am încercat și am și reușit cu ajutorul credinței.Ne-am căsătorit apoi civil pe data de 1/08/2014 si am făcut și o slujbă de logodnă,deoarece nu vroiam să purtăm verighetele nesfințite.Țin să precizez ca eu sunt creștin ortodoxă și soțul catolic,iar slujba de logodnă am făcut-o la biserica ortodoxă din Brussel.
Așadar,cu ajutorul lui D-zeu,dorim să facem și cununia religioasă!Din diferite motive nu s-a putut face totul odată,însă nu ne pierdem speranța.
Din luna iunie trăim așadar în castitate,ca soră și frate,cu post și rugăciune.
Nu am trimis acest mail doar din dorinta de a mai adauga o diploma celor care le am deja,ci din dorinta de a face cunoscut faptul ca Medjugorje pe noi chiar ne-a ajutat sa luăm niște decizii foarte importante în viață.Cred ca am fost chemați din nou la Medjugorje (prima data fiind in luna mai,impreuna cu preotul Ioan Chisarau) pentru a putea lua aceasta decizie atât de importantă și pe care dorim să o ducem la capăt.

Iată că tinerii pot fi eroi ai castității în mijlocul unei lumi dușmănoase în acest sens!

În alt chip nici nu se poate trăi creștinismul, precum zice profetul Iezechel 33.31 despre cei fățarnici: ‘Şi vin cu grămada la tine, stau înaintea ta ca popor al meu, ascultă cuvintele tale, dar nu le împlinesc, căci cu gura vorbesc dulce de tot, dar cu inima umblă tot după poftele lor.’

Tinerii noștri instrumentiști s-au străduit să ofere un concert în cinstea Clubului select al celor curați cu inima, umplând toate inimile cu mare bucurie! Au interpretat Alexia Hulea (pian), Carina Udriște (flaut), Leonard Agigheoleanu (vioară), Francesco Chișărău (vioară).VIDEO.

Doi tineri, Alexandra și Lucian, au dat o mărturie în calitate de tineri căsătoriți după păzirea angajamentului pentru castitate și despre roadele spirituale ale unei astfel de căsătorii.

În final s-a vizionat filmul pro-life al anului Crescendo și s-a petrecut întru părtășie la o agapă frățească.

Încurajăm din nou tinerii să aibe curajul de a lua decizia cea mai bună a vieții lor, de a aștepta cu viața sexuală până la căsătorie – o decizie pe care cu siguranță nu o vor regreta niciodată – care nu îi va duce la regrete, depresie și dispreț de sine, care nu le va crea răni în inimă și le va proteja de multe suferințe, mai ales psihice și emoționale.

Următoarea ocazie de Depunere a angajamentului: mai 2015! Urmăriți site-ul darulvietii.ro

Predica părintelui Ioan Chișărău VIDEO
Album foto