O luptă sfântă și pașnică pentru viitor!

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ – O LUPTĂ SFÂNTĂ ȘI PAȘNICĂ PENTRU VIITOR!

În frumoasa zi de sâmbătă, 22 martie 2014, timișorenii de toate confesiunile au sărbătorit viața participând la Marșul pentru Viață. Acest eveniment simultan în 40 de orașe ale țării a dorit să constituie un strigăt în numele dreptului la viață, pe care Dumnezeu l-a acordat fiecărui om, indiferent de mărime, de culoare sau de statutul social și mai ales l-a acordat în mod egal copilașilor nenăscuți!

Este al patrulea an consecutiv când în România se produce această trezire miraculoasă a conștiințelor precum niciunde în lume. Adevărul vărsării sângelui nevinovat prin avort nu mai poate fi ascuns – deoarece acesta a depășit cota inimaginabilului în fața lui Dumnezeu. Nici o națiune europeană nu se apropie de rata avortului a românilor care depășește 30% din totalul sarcinilor.

Conștiința proprie la un moment dat devine cel mai aspru judecător, spun cei care au avut experiențe intime cu Dumnezeu sau care au avut parte de convertire.

Acești minunați cetățeni provita – organizatorii Marșului – au depus un efort spontan, fără prea multe calcule strategice în prealabil, simțind pur și simplu chemarea de a repara ceva cât mai este timp.

La Timișoara au fost prezenți reprezentanții  Bisericii Romano-Catolice, Greco-catolice, Ortodoxe, Baptiste, Penticostale și Reformate; de asemenea Fundația Estera si Asociația Provita Medica, dl senator Ioan Iovescu; fanfara Bisericii Betel a însoțit Marșul pe tot traseul cu sunete de bucurie și voioșie, creând o atmosferă de jubileu și triumf în cinstea vieții! La urmă au cântat Corul de copii Filadelfia și Corul de tineri Kwasizabantu. Tinerii au dominat numeric și întru devotament, aducându-și mesajul prin semne și inscripții făcute de mânuțele lor propii. Mulțumiri nespuse tuturor!

După ce PS Alexandru a ținut să mulțumească tuturor acelora care se implică în apărarea vieții, a luat cuvântul Mons. Johann Dirschl, Vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara. La Catedrala Mitropolitană pr. Silviu Damșe a rostit o rugăciune pentru copilașii nenăscuți.

Redăm unele spicuiri din discursuri:

Pater Rolf, care a fost hirotonit la Fatima și de la vârsta de 3 ani a vrut să devină preot : „Fundația Triumful Inimii activează de 20 ani în cinstea Fecioarei Maria de la Fatima care a spus că Inima ei Neprihănită va triumfa. Noi, mai întâi, Biserica și statul trebuie să recunoaștem vina noastră că am avortat milioane de copii. Nu putem construi un viitor nou fără să ne recunoaștem oficial vina. Nu exista viitor pentru România, nici pentru Europa dacă acum în timpul postului nu facem pocăință și îl rugăm pe Dumnezeu să ne ofere soluții pentru viitor. Neîntrerupt aici în Europa și în lumea întreagă noi răstignim planurile lui Dumnezeu, prin comportamentul nostru căutăm moartea.

Fie ca Dumnezeu să ne trimită copiii care să nu fie avortați și care să poată modifica viitorul lumii! Fiecăruia dintre acești copii avortați Dummezeu i-a dăruit o chemare. Mulți dintre acești copii care ar fi putut să ne deschidă calea spre viitor sunt morți. De aceea avem aceste probleme în Rusia, Ucraina, Crimeea pentru că îl împiedicăm pe Dumnezeu să ne dăruiască un viitor fericit.

De aceea voi tinerilor aveți curajul să aveți copii! Să vă implicați ca Dumnezeu să poată făuri din nou viitorul lumii. Și el o va face cu ajutorul Mamei lui Dumnezeu Maria.”

Alex Neagoe, pastor la Betel:  „În Timișoara creștinii au început să redescopere și lucrurile pe care le avem în comun unii cu alții și în mod deosebit mă bucur că am descoperit aici în Timișoara că avem în comun celebrarea vieții în Cristos. Căci prin Marșul pentru Viață celebrăm viața.

Noi credem că viața este o binecuvântare de la Dumnezeu și suntem chemați să protejăm această binecuvântare. (…)

Dumnezeu să binecuvânteze România cu mai multă sensibilitate în privința asta, să ne dea harul asumării unei atitudini de reală pocăință în raport cu ceea ce n- ar fi trebuit să se întâmple în decursul atâtor ani în care echivalentul națiunii de astăzi a fost omorâtă.”

Pastorul Reformat Fazakas : „Liberalizarea formelor de conviețuire, propagată în lume nu dorește altceva decât ca omul creat de Dumnezeu să piardă simțul de viață sfântă și să refuze fructul pântecelui, despre care știm că este binecuvântare. Ruperea acestui fruct este întrerupere a binecuvântării, care duce la lipsa de respect față de Dumnezeu, la lipsă de respect față de natură, față de aproapele și față de sine.  Nu suntem judecătorii vieții noastre proprii, ci vom fi judecați și vom primi răsplata pentru tot ce am făcut în această viață pământească, atât pentru cele bune cât și pentru cele rele.

Porunca „nu ucide“ apară viața de la concepție până la moarte. Apără viața, apără familia, tata și mama și nu părintele 1 și 2, cum se practică în America, apără omul creat ca femeie și bărbat și nu pe cel care se consideră cu sexul nedefinit. Refuzul copilului ca fruct și binecuvântare este refuzul ascuns al viitorului pe toate laturile societății. Acest marș este o luptă sfântă și pașnică pentru viață și pentru viitor. “G0013789

Ghiță Alexei, președintele Fundației Estera: „Noi, prin acest marș afirmăm sus și tare: viața este sacră, ea aparține lui Dumnezeu și trebuie apărată!…. Viața are prioritate pentru că ea este de la Dumnezeu. Un om nu devine om ci el este om.”

Pastorul Viorel Țuț: „Marșul a avut acest scop, să trezească conștiința națiunii. Suntem aici astăzi să spunem politicienilor să nu voteze împotriva legilor lui Dumnezeu, căci acestea nu se schimbă.”

Senator Iovescu: „Eu oricum veneam la acest marș, veneam și neinvitat. (Dânsul a lucrat la legea 20/72 pentru a ușura fenomenul de adopție.)”

Cimpoae Marius, pastor: „Astăzi mii de oameni în Timișoara și în alte 39 de orașe se luptă pentru o singura cauză: Viața. Eu sunt calea , adevărul și viața, spune Domnul nostru Isus Cristos. Iar noi suntem ambasadorii lui Cristos, care am venit să apărăm viața.

Toate revoluțiile nu au pornit de sus de la conducători, ci au pornit de la oameni, mulți dintre ei anonimi. Sperăm ca alarma pe care am tras-o astăzi  să fie auzită până la cele mai înalte niveluri. …

și mai sperăm că va veni o zi când nu va mai trebui să mărșăluim pentru viața!”

Gerda Chișărău, Asociația Darul Vieții

ALBUM FOTO