Așteptări false față de un concubinaj

partenerulStudiile confirmă: dacă îți dorești o căsătorie reușită este mai bine să te muți la partener după nuntă!

– majoritatea cuplurilor care stau în concubinaj, nu se vor căsători niciodată; iar cei care o fac au o rată a divorțului de 80 de ori mai mare decât cei care așteaptă până la căsătorie

– cuplurile care au stat împreună înainte de căsătorie au mai multe conflicte maritale, o comunicare mai slabă și recurg mai des la consilieri maritali;

– Femeile care stau în concubinaj sunt de trei ori mai expuse decât cele căsătorite să-și înșele partenerii;

– Departamentul pentru Justiție a descoperit că femeile care coabitează sunt de 62 de ori mai expuse să fie agresate de concubin decât cele care au soț;

– Femeile care coabitează sunt de trei ori mai predispuse să facă o depresie decât femeile căsătorite

– Cuplurile concubine sunt mai puțin satisfăcute sexual decât cele care sunt căsătorite.

Din punctul de vedere al duratei relației, a păcii maritale, a fidelității conjugale, a siguranție fizice, a bunăstării emoționale și a satisfacției sexuale este evident că concubinajul nu este un sălaș de fericire.

Iubirea trebuie testată prin curtoazie și nu prin concubinaj!

Ce să facă cei care deja trăiesc împreună?

Primul pas este să înceapă să rezerve intimitatea sexuală pentru căsătorie. Iubirea este răbdătoare iar cuplurile care au încredere în iubirea lor știu că vor avea tot restul vieții ca să se bucure de sex. Însă doar acum este vremea de pregătire pentru căsătorie și pentru a așeza fundamentul pentru restul vieții lor. Prin acest timp de așteptare cuplurile vor descoperi că relația nu are nevoie de sex pentru a fi intimă.

Această așteptare nu trebuie văzută ca o amânare pasivă a pasiunii ci ca un antrenament activ în fidelitate. La urma urmelor, nu ți-ai dori să știi înainte de căsătorie dacă partenerul tău este în stare să reziste tentațiilor după căsătorie? Multe din virtuțile care țin o căsnicie laolaltă se dezvoltă atunci când cuplul practică castitatea – de exemplu umilința, auto-controlul, răbdarea, dispoziția de jertfă.

Renunțarea la intimitatea sexuală nu este doar o expresie de ascultare față de Biserică ci și un semn de iubire față de Dumnezeu. Căci El ne spune: ”Dacă mă iubiți, veți păzi poruncile mele.” (In 14.15). În același timp este și un semn de iubire pentru partenerul tău, căci vei face ceea ce este mai bine pentru sufletul său.

Indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecut, un cuplu poate regăsi puritatea dacă ei își întorc inimile către Dumnezeu!

Orice cuplu visează la o iubire durabilă. Dacă dorești cu adevărat să scoți ce e mai bun din relația ta, salvează-ți căsătoria încă dinainte să fi început și mută-te după nuntă!