Vizită pastorală a PS Alexandru la Parohia Timisoara III, Noaptea de Veghe

Vineri, 14 noiembrie, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în vizită pastorală în parohia „Sfânta Maria Regina Păcii” Timişoara, la invitaţia pr. Ioan Chişărău, parohul locului şi Asistent Spiritual Eparhial al Reuniunii Mariane. Scopul acestei vizite a fost participarea la programulNoapte de Veghe şi Rugăciune pe care parohia îl organizează anual în această perioadă. Aşadar Prea Sfinţia Sa a luat parte la deschiderea Nopţii de Veghe care a început cu o Sfântă Liturghie Arhierească la ora 18.20.

La eveniment au participat sute de credincioşi din diferite oraşe ale ţării: Jibou, Simleul Silvaniei, Zalău, Roman, Gherla, Arad, Ineu, Chişineu-Criş, Alba-Iulia, Suceava, Bacău, Galaţi, Bucureşti, Baia-Mare, Carei, Bistriţa, Oradea. Târgu-Mureş, Reghin, Satu Mare, Feteşti, Turda, Cluj, Braşov, Beclean, Lugoj, Sânicolau Mare şi Băile Herculane. Autocarul cu pelerinii din Baia Mare a trecut prin Lugoj făcând o vizită la Palatul episcopal fiind aşteptaţi de P.S. Alexandru, apoi au continuat vizita la Sanctuarul Maicii Domnului de la Scăiuş.

În cadrul Sfintei Liturghii, P.S. Alexandru a salutat pelerinii cu un „bun venit” şi a scos în evidenţă bucuria de a ne reîntâlni pentru a-l preamări pe Dumnezeu şi a o cinsti pe Prea Curata Fecioară Maria, de a-l adora pe Isus Cristos din Sfânta Euharistie. Prea Sfinţia Sa participă de mai mulţi ani la această devoţiune.

P.S. Alexandru a vorbit pelerinilor de Postul Crăciunului care începe chiar astăzi, 14 noiembrie. Un alt punct pe care Prea Sfinția Sa l-a prezentat a fost despre Anul Maicii Domnului de la Scăiuș pe care Eparhia de Lugoj l-a dedicat acestui an jubiliar când se împlinesc 80 de ani de la fenomenul lăcrimării unei icoane a Maicii Domnului din localitatea Scăiuş, jud. Caraş-Severin. „Pentru noi” a spus P.S. Alexandru, „lacrimile Maicii Domnului de la Scăiuș sunt un simbol dar transmit şi un mesaj”. P.S. Alexandru a subliniat faptul că Scăiuşul, a fost ridicat la demnitatea de Sanctuar Marian în ziua de 27 septembrie 2014, noua biserică a fost consacrată solemn de către P.F. Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. „Sanctuarul de la Scăiuș nu este cu nimic mai prejos” a afirmat P.S. Alexandru „decât sanctuarele de la Lourdes, Fatima, Medjugorje, Cacica, Radna, Nicula, Cărbunari-Blaj sau alte sanctuare unde Maica Domnului este venerată”. La Scăiuş stau mărturie cei 144 de martori oculari care au dat mărturii scrise sub jurământ.

„Iubiti credincioși, Maica Domnului este printre noi, Maica Domnului este vie, Maica Domnului este cu Biserica Fiului ei, este simbol al Bisericii pentru că nu ne-a părăsit”.

P.S. Alexandru a mulțumit bunului Dumnezeu si a felicitat pe organizatori şi pe pelerinii veniți din toate colţurile ţării. „Cu această ocazie rog pe bunul Dumnezeu vă recompenseze jertfa, efortul foarte mare pe care l-aţi făcut venind de la distanţe mari să ne rugăm astăzi împreună. Este un semn al dragostei faţă de Cristos, este un semn că încercăm să împlinim ceea ce Cristos ne cere să fim în unitate şi în dragoste” a încheiat prea Sfinţia Sa. Răspunsurile la Sfânta Liturghie Arhierească au fost date de corul parohiei „Sfântul Iosif” Timişoara II, dirijat de d-na Doina Boşca.

* * *

În partea a doua a Serii de veghe a avut loc: Venerarea sfintei Cruci, Lectio Divina, Paraclisul Maicii Domnului cântat de Corul bisericii greco-catolice „Sfântul Iosif” din Timişoara, Adoraţie Euharistică încheiată cu procesiune euharistică în jurul parcului Doina, Sfânta Liturghie în rit latin, Sfântul Maslu, Calea Crucii a pruncului nenăscut, Rozariul de mărire cu cântece și meditații. Nu au lipsit mărturiile şi cântecele religioase.

Programul s-a încheiat cu Sfânta Liturghie săvârșită la ora 5.00. Întregul eveniment a fost transmis în direct online şi pe postul de radio „Radio Maria”.

Raimondo-Mario Rupp

Sursa: BRU.ro – Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Timişoara III la Noapte de veghe