De ce întinerește Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara?

Noapte de Veghe la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timişoara
23-24 noi. 2012

Şi într-adevăr Isus a fost cu noi toţi cei care am luat parte la ospăţul ceresc timp de o noapte, în comuniune cu fraţii şi surorile noastre întru credinţă, veniţi din toată ţara.

Autocare întregi au venit din Deva, Baia Mare, Tg. Mureş, alte grupuri din Oradea, Arad, Bucureşti, Zalău, Cluj, Roman, Lugoj, Buziaş, Bistriţa, Reghin, Brăila, Galaţi, Alba Iulia, Băile Herculane, Dej, Bacău ş.a. 

Un grup de 22 de tineri au depus un angajament pentru trăirea castităţii, unii dintre ei l-au reînnoit – spre bucuria tuturor celor prezenți, care au înțeles că Biserica noastră întinerește și prinde vigoare prin fiecare decizie a câte unui tânăr de a-l urma de Cristos! Prin acești tineri se conturează viitorul Bisericii, aducând speranță pentru schimbare în bine și pentru gloria lui Dumnezeu pe Pământ!

Părintele Hans Kohler, liderul spiritual de la Misiunea Kwasizabantu din Voiteni, a împărtăşit un cuvânt de învăţătură care a ridicat la mulţi un semn de întrebare referitor la viaţa spirituală.

Două călugăriţe din Comunitatea Fericirilor au venit tocmai din Paris nu numai pentru a ne vorbi de Consacrarea la Inimă Neprihănită a Mariei, ci şi pentru a o face împreună cu comunitatea. Surorile au dus şi moaştele Sfintei Terezia de Lisieux – neştiind că în parohia noastră există deja Fraternitatea Scapularului Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, cu peste 200 de membri (!).

Ca de obicei deliciul nopţii a fost vioara fermecătoare a Melindei Dumitrescu din Medjugorje, care a ţinut aprins focul inimilor şi literlamente a încălzit atmosfera. După Adoraţie a urmat o procesiune euharistică prin Parc, spre binecuvântarea locuitorilor întregului oraș.

În acelaşi timp evenimentul a fost şi o întâlnire (anuală) de mulţumire a pelerinilor care au fost la Medjugorje şi au primit darul de a-şi schimba inimile şi vieţile.

Experienţa comună  (paradoxală și de neînțeles pentru unii) a celor care au stat până dimineaţa a fost că rugăciunea este cel mai eficient mijloc de alungare a oboselii şi faptul că prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul poporului său se face simţită în mod special la astfel de evenimente.

Întregul eveniment a fost transmis în direct online şi pe Radio Maria. Filmările se vor putea accesa ulterior pe www.reginapacis.ro .

Binecuvântaţi cei care ştiu să citească semnele vremurilor şi au înţeles nevoia de urgentă de rugăciune, ispăşire şi conciliere cu Dumnezeu !

ALBUM FOTO