Invitații Exercițiilor spirituale

Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara, 24-26 mai 2019

MARINO RESTREPO

marino_restrepoMarino Restrepo s-a născut în Columbia într-un mic oraș din munţii Anzi într-o familie de fermieri care cultivau plantaţii de cafea. Familia lui avea o credinţă catolică puternică, care susţinea toate tradiţiile și învaţaturile catolice.   Marino a fost al șaselea copil într-o familie de zece copii. 

Era implicat în industria de distractii ca și actor și compozitor de muzică și ducea o viață departe de Dumnezeu, de faimă și plăceri. Aflându-se într-o călătorie în Columbia, fost răpit de rebelii Columbieni din mișcarea FARC (Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei) si luat ostatec în junglă pentru șase luni de zile.
 
A fost ţinut într-o peșteră cu lilieci și diferite insecte iar când a aflat că a fost condamnat la moarte de răpitorii lui a avut o experienţă mistică cu Dumnezeu care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna.   După cinci luni și jumătate Marino a fost eliberat într-un mod miraculos de Dumnezeu din mâinile rebelilor.

După ce a fost eliberat s-a întors la credinţa lui catolică.   După alte optsprezece luni a devenit misionar al Bisericii Catolice, dedicându-și întreg timpul acestei munci, și abandonându-și trecutul și posesiile materiale. 

Acum Martino Restrepo își petrece tot timpul pe drum ca misionar în jurul lumii.      

Pagină web în limba română
 

ULF EKMAN

UlfEkmanUn fost pastor carismatic și întemeietor al organizației Cuvântul Vieții și al mișcării Lumea Credinței din Suedia, tata de familie cu patru copii, era considerat a fi un mentor, părinte spiritual și pastor al pastorilor în lumea protestantă.

S-a convertit în mod surprinzător la vârsta de 60 de ani împreună cu soția lui la catolicism,  mărturisind: ”Am găsit o mare iubire pentru Isus și o teologie solidă, bazată pe Biblie și pe doctrina clasică. Am experimentat bogăția vieții sacramentale. Am observat logica în structura solidă a preoției, care păstrează credința Bisericii și care o transmite de la o generație la alta. Am întâlnit o putere și consistență etică și morală care îndrăznește să înfrunte opinia generală, precum și o amabilitate față de cel sărac și slab. Și, în cele din urmă, am întâlnit reprezentanți a milioane de catolici carismatici și am văzut credința lor vie.” (Converts to Roman Catholicism/ Charisma Magazine / Jennifer Leclaire)

PĂRINTELE FRANCESCO RIZZI

FraFrancescoPreot călugăr Franciscan din Provincia Roma, slujește de 12 ani în Parohia Sf. Iacob din Medjugorje și unde a fost numit responsabilul pelerinilor de limbă italiană, portugheză și spaniolă care vin în Medjugorje. Are o Asociație care se ocupă de întemeierea caselor pentru orfani, rod al aparițiilor mariane de la Medjugorje, fiind răspândită în mai multe țări precum Brazilia, Mexic, Camerun, India ș.a.

L-a însoțit pe Părintele Chișărău în pelerinajul cu icoana Maicii Sfinte de la Guadalupe în Africa de Sud în luna martie a acestui an (2019).

Conduce exercițiile spirituale de la Parohia Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara, 24-26 mai 2019.