Simon Stock s-a nascut in Aylesford in Anglia secolului XII. Cand avea 12 ani , se spune ca a pelcat sa traiasca intr-o scorbura de stejar, unde se hranea numai cu ierburi, radacini mere padurete si bea numai apa. Mai tarziu a devenit un predicator calator.
In anul 1212 s-a alaturat Ordinului Carmelit care patrunsese de curand in Anglia. Dupa ce a fost acceptat in randurile ordinului a fost trimis la Oxford ca sa isi incheie studiile. Mai tarziu a fost trimis la Muntele Carmel in Tara Sfanta unde a dus o viata plina de rugaciune si penitenta pana cand el si fratii sai au fost fortati de catre pagani sa paraseasca aceste pamanturi sfinte. Acestia s-au intors in Anglia unde Simon Stock a fost numit prior General al Ordinului Carmelit.
Pe 16 iulie 1251 , ca raspuns venit rugaciunilor pentru a dobandi protectia ordinului sau greu incercat, Sf. Fecioara Maria i-a aparut cu un scapular in mana si i-a spus: “Primeşte, fiul meu iubit, acest Scapular al Ordinului; el este simbolul Confraternităţii mele şi garantul unui privilegiu pe care l-am obţinut pentru voi şi pentru confraţii Muntelui Carmel. Cei care mor devotat îmbrăcaţi în această haină vor fi feriţi de focul veşnic. Este un semn de mântuire, o scăpare în pericol şi chezăşie a păcii şi protecţiei speciale până la sfârşitul timpurilor.”
Cu alte cuvinte, cei care vor muri purtând cu devotament Scapularul vor scăpa de focul iadului. În anul 1317 Sf. Fecioara i-a apărut Papei Ioan XXII şi a adăugat o promisiune: “Eu, Maica harului, voi coborî în Purgator în sâmbăta următoare morţii lor (a Carmelitanilor) şi pe cine voi găsi acolo voi elibera, aşa încât să-i pot conduce către muntele sfânt al vieţii veşnice.” Această promisiune se numeşte ‘privilegiu sabbatin’, declarat de Papa Ioan XXII pe 3 martie 1322, şi pentru primirea lui se cer trei condiţii: 1) purtarea permanentă a scapularului ; 2) castitatea stării persoanei respective ; 3) recitarea zilnică a micului oficiu al Sfintei Fecioare (care poate fi înlocuit, de exemplu, cu Rozariul zilnic). Biserica a decis mai târziu ca Scapularul să poată fi purtat de toată lumea, reducându-i dimensiunile; poate lua şi forma unei medalii. El nu este limitat numai catolicilor, ci este extins TUTUROR OAMENILOR. Însă, pentru a fi purtat cum se cuvine trebuie înainte să fie sfinţit de un preot catolic în timpul impunerii pe persoana care a cerut-o. Doar primul Scapular trebuie primit astfel.
Pe 13 octombrie 1917 Sf. Fecioara la Fatima i-a dat de înţeles Luciei că doreşte ca toată lumea să poarte Scapularul. “Maica Domnului la Fatima a cerut să ne consacrăm Inimii ei Neprihănite. Scapularul va fi pentru toţi semnul consacrării noastre.”(papa Pius XII).
Maria Luiza Pruna