Mărturie: INTC 2018 Zile pline de bucurie, comuniune, pace, cateheză

Andreea Pascu, una dintre fetele misionare ale mișcării de castitate din Parohia Sf. Maria Regina Păcii Timișoara dă mărturie despre trăirile ei la INTC Satu Mare

Andreea Pascu

Andreea Pascu

Mi-a plăcut mult la INTC (Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic) Satu Mare pentru că am simțit prezența Sfintei Fecioare Maria care ne susținea permanent, pentru că începeam ziua cu Rozarul în camera și pe drum.

Cu fetele în camera m-am simțit ca într-o mănăstire.

Și Surorile Pauline au adus o lumină prin Duhul Sfânt mai prezent în fiecare zi, reflectând la cuvântul Lui Dumnezeu, în timpul orei de Lectio Divina. Am adorat și îndrăgit aceste ore. Pentru mine au fost adevărate minuni.

ALBUM FOTO

De mică din liceu le citeam cărțile, iar acum să le întâlnesc a fost o mare bucurie, un adevărat cadou de la Tatăl nostru din cer.

Am învățat de la ele sa chem Duhul Sfânt cât de des: vino Duhule Sfinte, peste noi revarsă, harurile tale.

Iar catehezele au fost extraordinare. Am notat totul pe un caiet. Despre spovada, rugaciune.. Iertare

Mila Lui Dumnezeu reînnoiește inima. Când ne calcă cineva să spunem: lasă, nu s-a întâmplat nimic. Să iertam imediat.

Am întâlnit o soră din Brazilia, și atâta bucurie și pace avea. Ea spunea, ”doar imi deschid inima și Domnul pune acolo totul. Întreb mereu cum pot sa ajut o anumită persoană?”

Iată ce am notat: Isaia 26-9: ”Sufletul meu te dorește noaptea, duhul meu năzuiește spre Tine, căci când îndreptările Tale vor fi pe pamânt, cei ce locuiesc lumea vor învăța ce este dreptatea.”

Dacă apare ispititorul și îți spune că nu ești de preț, uită-te la cruce, atât de mult valorezi.

Doar viața dăruită este cu adevărat prețioasă.

O fată se plângea lui Padre Giovanni că nu are mamă, tată etc. In loc să îi plângă de milă,  îi spune: mergi și fă fapte de caritate. Ea de îndată a adunat câteva prietene, și zi de zi organizau jocuri speciale pentru copiii cu handicap. Pe urmă a strâns haine pentru copiii din Africa. Si acum are o familie cu 6 copii. E fericita.

Ce este rugăciunea? Și ce inseamnă frica de Dumnezeu? Înseamnă teama de a nu pierde legătura cu Dumnezeu.

ALBUM FOTO

De multe ori trupul face sufletul de rușine. Să ne rugăm în genunchi. Să aprindem o lumânare și să spunem: Tu ești Lumina în întuneric.

Și noi alergăm după Darurile Lui Dumnezeu? Sau după Dumnezeu?

Cine a spus că tot timpul trebuie să te simți bine în rugăciune? Uneori simtim mângâieri. Alteori nu simțim. Să cerem Duhului Sfânt cum să ne rugăm colorat.

Rugaciune contemplativă: ți-a venit în minte și în inima ta: Isus..  și spunem numele. Ca și atunci când suntem îndrăgostiți de o persoană.

Etapele rugăciunii:

  1. Adresarea: Dumnezeu puternic, creator, cel care mă iubești, prietenul meu.
  2. Invitația: invităm pe Domnul în viața ta acum. Mai ții minte Tata, când am întâlnit o dificultate și am zis gata, nu pot trece peste, și totuși sunt aici. Am trecut de ea împreună cu Tine. Lucru mic pentru alții dar pentru mine este uriaș.
  3. Spunem Lui Dumnezeu ce se întâmplă în viața noastră acum
  4. Lauda Sfantei Treimi

Putem fi și în tăcere lângă Isus. Și făcând semnul sfintei cruci, este o rugăciune: cu toată ființa mea sunt a Ta.

Inima mea, dacă e un depozit de cuvinte ale Lui Dumnezeu, atunci peste ani, ne vin răspunsurile din inimă.

La cine mă gândesc este pe cine Iubesc.

Să nu fim cu gândul la țânțari. Mereu atenția și spațiul inimii să fie acordate lui Isus.

Rugăciunea din Biblie:  citim Cuvântul Lui Dumnezeu, lăsăm să vorbească un cuvânt, repetăm de 3 ori acel cuvânt ne coboară în inimă. Ce aplicație practică are acel cuvânt pentru viața mea acum?

Și formăm o idee, o decizie, o rugăciune. Și rugăciunea de mulțumire profundă pentru toata lumea.

…………

Dintre mărturii am plâns jumătate de oră după mărturia Annei.

Am simțit că Dumnezeu îmi vorbește prin ea. Așa, cu simplitate si dragoste. Este greu de reprodus tot ce a spus: toți suntem prinți și prințese, iar Dumnezeu este regele. Suntem un creion în mâinile Lui. Dumnezeu este dragoste, lumină pentru orice drum bun.

Ce înseamnă să fii adoptat, fără mamă? Ea fiind adoptată și știind asta de mică. Să fii adoptat înseamnă, să crești în inima mamei, și nu în burta ei.

”Zi de zi mă rog și pentru mama care m-a abandonat, îi mulțumesc pentru că a făcut asta, pentru că alături de mama adoptivă și între frații Franciscani l-am cunoscut pe Dumnezeu.”

Cu iubire, jertfele mari par mici.

Când nu a intrat la facultate din primul an, mama ei i-a spus: Anna, va fi cel mai frumos an din viața ta. Și într-adevar a fost cel mai frumos an: mergea în pelerinaje, aproape zilnic la Sfânta Liturghie.

Și predica unui părinte mi-a plăcut: un băiat tânăr s-a angajat, a luat primul salar, și s-a dus să cumpere cel mai frumos inel de logodnă de la un magazin.

Si vânzătorul a întrebat: este pentru prietena dvs? El: nu, este pentru mama. Mama m-a crescut singură, fiind părăsită încă dinainte de a mă naște, și mereu oamenii au vorbit urât de ea, nefiind căsătorită. Dar de acum înainte îi voi da eu inelul de logodnă, pentru mulțumire că mi-a dat viață si nu m-a ucis. Și m-a crescut cu atâta dragoste și devotament.

Îmi este dor de INTC. Dar și de exerciții spirituale. O să mă rog să avem așa ceva. Am înțeles că Padre Joe mai demult făcea aceste exerciții.

 

Laudat sa fie Isus!

Andreea Pascu