Colectăm cele mai frumoase mărturii despre Adorația Euharistică!

Dragi adoratori!

Se apropie cea de-a 12-a aniversare a Adorației Euharistice Perpetue la Biserica greco-catolică ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara.

15 septembrie 2006 – 15 septembrie 2018

Nici o zi din toți acești ani Isus nu s-a oprit din lucrarea Sa miraculoasă de a revărsa haruri peste orașul Timișoara, peste țara noastră și peste întreaga lume. Și mai ales nu a încetat nici o clipă să transforme inimile noastre. 

marturiiAEPAstfel a trezit în noi cele mai profunde sentimente de recunoștință și încântare, de bucurie profundă și pace durabilă.

După cum natura devine tot mai instabilă din an în an, observăm cu stupoare că orașul Timișoara face mereu parte din zona protejată de pe harta României. Și chiar atunci când (rareori) s-au anunțat coduri galbene sau de alte culori în zona Banat, orașul Timișoara a fost protejat. Mâna lui Dumnezeu planează literalmente peste noi.

Atunci când unii adoratori sunt împiedicați din motive obiective să ajungă la ora lor de adorație ei devin capabili de cele mai inimaginabile sacrificii; sau alții își fac o datorie de onoare din aceasta precum domnișoara aceea care bate săptămânal peste 100 km ca să ajungă la orele ei de adorație, oferindu-i lui Isus toate week-endurile tinereții ei (!),  sau precum acea doamnă vindecată de cancer care parcurge noaptea câte o jumătate de oră pe jos săptămânal ca să ajungă la Capelă. 

Observăm că mai ales acei adoratori de noapte care au câte două sau trei ore de noapte pe săptămână nu apelează niciodată (!) la ajutor pentru înlocuire ci își găsesc înlocuitori dintre persoanele apropiate din familie sau anturaj, știind să-i motiveze cu iscusință, atunci când au nevoie.

În perioada 2017-2018 s-a făcut pictura Capelei de Adorație Euharistică de către un pictor care dorește să rămână anonim și care a lucrat desigur benevol, chemat fiind de Maica Domnului, după o vindecare obținută. Ne-au marcat aceste cuvinte ale pictorului: ”Alții construiesc o Biserică. Eu măcar pot face atât, să pictez niște icoane și stațiunile Căii Crucii.” Cu aceeași generozitate să-l răsplătească Dumnezeu pe acest pictor.

De asemenea s-au remarcat adoratorii care s-au întrecut/grăbit în generozitate pentru a contribui la plata ramelor. Acum avem niște sfinți mijlocitori și împreună-adoratori în Capelă: Maica Sfântă de la Guadalupe, Sf. Monsenior Ghika, Sf. Iosif, Sf. Tereza de Calcutta și, desigur, Sf. Anton.

Am experimentat cu toții că nu noi suntem cei care aducem daruri lui Isus, ci El este cel care ni le dăruiește nouă, El este marele Rege și Prieten bogat din viața noastră.

De aceea Capela Adorației este un loc de silențiu desăvârșit, silențiu nu doar la modul fizic, ci o tăcere a gândurilor și preocupărilor noastre,  oricât ar fi ele de utile altora. Acolo, în fața lui Isus Euharisticul, timpul se oprește, respirația și bătaia inimii se modifică, aproape că se sting și intrăm în comuniune cu Biserica Trup mistic al lui Cristos, ne răstignim împreună cu El pentru a participa la misterul Învierii sale.

Cu siguranță că unii dintre Dvs aveți câte o lucrare a lui Isus Euharisticul vrednică de împărtășit – spre edificarea fraților și surorilor noștri.

Trimiteți vă rog mărturiile Dvs (concise) pe adresa reginapacii@gmail.com sau le lăsați în cutia poștală.

termen: 30 august 2018.

cu mulțumiri,
Gerda Chișărău