Tineri optează pentru castitate

Duminică, 6 mai 2018, orele 10.00 Clubul select al celor cu inima curată va sărbători mișcarea pentru castitate printr-o sfânta Liturghie, aducându-i mulțumire lui Dumnezeu pentru chemarea de a fi adevărați fii ai lui Dumnezeu.

Evenimentul este însoțit de ocazia de Depunere a Angajamentului pentru Castitate – un mic ritual în fața comunității pentru sufletul tânărului, care îl va ajuta să meargă pe calea cea dreaptă în tinerețea lui. 

Întemeietorii Clubului select al celor cu inima curată

Întemeietorii Clubului select al celor cu inima curată

Într-adevăr, mulți sunt cei chemați, doar puțini cei aleși, care pot înțelege această chemare. Confuzia zilelor noastre este mare iar diavolul atacă la nivelul minții ca să inverseze binele în rău și răul în bine. Răul umblă deghizat în bine în zilele noastre, poartă diverse nume precum: drept al omului, drept la intimitate, compasiune; abuzatorul pozează în victimă și multe alte grozăvii.

Cine mai poate discerne suflul delicat și autentic al Spiritului Sfânt, cine altul decât cel care trăiește în curăție? Cine să înțeleagă rostul jertfei de sine, rostul abstinenței de la viața sexuală, fie ea periodică sau definitivă? Cine altul să simtă gustul renunțării de sine și al mortificării decât cel care se află pe urmele lui Isus Cristos?

Pentru ucenicul lui Cristos crucea lui este calea acestei vieți. Pe când lumea vede în ea nebunia pură.

Starea tinerilor din ziua de astăzi este extrem de grea, ei fiind supuși unor ispite de neimaginat pentru generația adultă, care nu au existat în urmă cu câteva decenii și datorită cărora ruptura dintre generații devine tot mai acută și dureroasă în sânul familiilor.

Nu e de mirarea că mulți tineri nu înțeleg sensul și viabilitatea unei astfel de virtuți care alege să aștepte cu viața sexuală până la căsătorie.

Noi totuși mizăm pe cei puțin aleși și credem cu tărie că lumina aprinsă de ”Clubul select al celor cu inima curată” va străluci în întuneric îndelung și pe căi îndepărtate și nebănuite de nimeni.

Tinerilor, nu ascundeți lumina sub obroc, ieșiți la rampă și spuneți lumii că ați trecut în tabăra lui Cristos!

Condiții pentru Depunerea Angajamentului: o întâlnire cu părintele paroh Ioan Chișărău în prealabil, tel. 0723-312923.

Cei din alte orașe: o recomandare din partea preotului paroh.

Cele 8 motive pentru Depunerea Angajamentului pentru Castitate:

  1. Hotărârile secrete din inimile noastre găsesc o aprofundare și o întărire decât dacă sunt coroborate printr-o afirmație publică.
  2. Îi vom determina pe prietenii noștri să ne trateze în conformitate cu decizia noastră. Noi alegem felul în care vrem să trăim.
  3. Precum suntem legați de promisiunile pe care le facem, tot astfel vom fi legați de propriul nostru angajament pe viitor, pentru a nu fi luați în derâdere de către prietenii noștri. Atenție! Depunerea Angajamentului pentru Castitate nu este echivalent cu depunerea unui jurământ, în care caz am fi legați în fața lui Dumnezeu să-l îndeplinim. Este doar vorba de o promisiune făcută comunității noastre.
  4. Dăm un minunat exemplu de virtute și verticalitate celor din jur, iar unii dintre ei se vor simți încurajați să facă la fel.
  5. Îi dăm onoare și cinste lui Dumnezeu, căci acționăm în conformitate cu sf. Evanghelie și cu poruncile lui Dumnezeu.
  6. Este un act de curaj să luăm asupra noastră Crucea lui Cristos, riscând să fim luați în derâdere de către dușmanii Bisericii sau cei ai credinței.
  7. Creăm un minunat precedent moral, o ”trambulină spre Cer”, care, respectând angajamentul nostru, ne face capabili să creștem în virtute și în sfințenie.
  8. Creăm cel mai bun fundament și antrenament în același timp pentru o relație sănătoasă cu viitorul partener și o căsnicie stabilă, durabilă și cu adevărat indisolubilă, precum ne învață sfânta Biserică că trebui să fie.