Arhiva categoriei: Darul Vieții

Cum pilula hormonală produce schimbări în creier

Viața umană este prețioasă!

Creierul tău folosind controlul nașterii: știința surprinzătoare a femeilor, a hormonilor și a legii consecințelor neintenționate: informații esențiale pe care fiecare femeie care folosește controlul hormonal ar trebui să le cunoască.

This is Your Brain on Birth Control: How the Pill Changes Everything by Sarah E. Hill, PhD 

Această carte revoluționară aruncă lumină asupra modului în care controlul hormonal al nașterii afectează femeile – și lumea din jurul lor – în moduri pe care abia acum începem să le înțelegem. Permițând femeilor să-și controleze fertilitatea, pilula anticoncepțională a revoluționat viața femeilor. Femeile merg la facultate, absolvă și intră în forța de muncă într-un număr mai mare decât oricând, și există motive întemeiate să credem că pilula anticoncepțională are mult de-a face cu asta. Dar pilula implică mult mai mult decât se vede.

Deși femeile recurg la pilulă pentru câteva efecte vizate (prevenirea sarcinii și pielea mai curată, da!), hormonii sexuali nu pot funcționa așa. Hormonii sexuali influențează simultan activitățile a miliarde de celule din organism, dintre care multe se află în creier. Acolo, ei joacă un rol în influențarea atracției, motivației sexuale, a stresului, a foametei, a tiparelor de alimentație, reglarea emoțiilor, prieteniile, agresivitatea, starea de spirit, învățarea și multe altele. Aceasta înseamnă că faptul că femeia ia pilula anticoncepțională face din ea o versiune diferită a ei – față de atunci când renunță la ea. Și aceasta este o mare problemă. De exemplu, femeile care iau pilula au un vârf de cortizol umezit ca răspuns la stres. Deși acest lucru ar putea suna grozav (fără stres!), poate avea implicații negative pentru învățare, memorie și dispoziție. În plus, deoarece pilula influențează de cine sunt atrase femeile, a lua pilula poate influența din neatenție pe cine aleg femeile ca parteneri, ceea ce poate avea implicații importante pentru relațiile lor odată ce o renunță. Uneori, aceste schimbări sunt în bine. . . dar alteori, sunt în rău. Schimbând modul de acțiune al creierului femeilor, pilula are, de asemenea, capacitatea de a avea efecte în cascadă asupra a tot și a toate din câte le întâmpină o femeie. Aceasta înseamnă că raza de acțiune a pilulei se extinde cu mult dincolo de propriul corp al femeilor, având un impact major asupra societății și a lumii.

Această carte, care zdrobește o paradigmă, oferă o înțelegere imparțială, bazată pe știință, a cine sunt femeile, atât cele care iau pilula, cât și cele fără aceasta. Va schimba modul în care femeile se gândesc la hormonii lor și modul în care se văd pe sine. De asemenea, cartea servește ca un strigăt de luptă pentru ca femeile să solicite mai multe informații de la știință despre cum funcționează corpul și creierul lor și să pledeze pentru o cercetare mai bună. Această carte le va ajuta pe femei să ia decizii mai informate cu privire la sănătatea lor, indiferent dacă iau sau nu pilula.

Așa arată creierul tău când el depinde de controlul nașterilor, Sarah E. Hill, PhD

Cursuri de pregătire pentru cununie

”Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!” Mc 10.9

pregatire casatorie

La Biserica Greco-Catolică Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara tinerii care doresc să se căsătorească beneficiază de un curs gratuit de pregătire care să-i ajute la consolidarea viitoarei lor căsnicii și la apărarea ei față de tentațiile secularismului modern.

Ciclul de șapte întâlniri cuprinde:

  1. Învățătura Bisericii despre indisolubilitatea căsătoriei, despre caracteristicile și scopurile ei;  darul procreării.
  2. Prevenirea divorțului; cunoașterea regulilor bunei-conviețuiri; soluționarea conflictelor.
  3. Înrâurirea culturii morții asupra vieții de cuplu: propaganda mincinoasă a revoluției sexuale și a controlului populației în plan mondial, mentalitatea contraceptivă și implicațiile ei asupra relației de cuplu.
  4. Soluția briliantă propusă de Biserica Catolică pentru amânarea / distanțarea nașterilor: metoda  reglării naturale a concepției; beneficiile utilizării acesteia într-o căsnicie

………….

”Un cuplu care nu se mai iartă, ajunge la divorț!” (Marino Restrepo)

Pelerinajul Icoanei Sfintei Fecioare de Guadalupe în Kazachstan

Reportaj
Pr. Ioan Chișărău

 În perioada 14.10.2016 – 26.10.2016 la invitația Î.P.S. Arhiepiscopul de Astana, Tomas Peta, Icoana Maicii Sfinte de Guadalupe, protectoarea copilașilor nenăscuți a fost prezentă în Kazahstan, o fostă republică sovietică, care și-a obținut independența față de URSS în anul 1992.

O țară uriașă cu o suprafață de 2.724.900 km², cam cât toată Europa Occidentală, dar cu o populație de doar  17.800.000 de locuitori.

Citește în continuare Pelerinajul Icoanei Sfintei Fecioare de Guadalupe în Kazachstan

Profeți ai zilelor noastre

Duminică, 7 octombrie a.c., Biserica Sf. Maria Regina Păcii a sărbătorit un triplu eveniment: Sf. Maria Regina Rozariului, Rugăciunea Mondială pentru pacea Ierusalimului şi Angajamentul tinerilor pentru castitate!
 

Ei, cei puţini care au depus mărturia în faţa comunităţii, promiţând că se vor strădui să trăiască în castitate/abstinenţă sexuală până la căsătorie, sunt de fapt profeţii Bisericii de mâine, care nu va putea exista fără a fi imaculată în faţa Domnului; ei sunt în acelaşi timp profeţii tuturor tinerilor ca ei, care doresc să aibe o viaţă curată şi plăcută Domnului. Este singura replică creştină la propunerile agresive, cu tentă erotică ale culturii moderne, îmbibate în întreaga mass media seculară.

Citește în continuare Profeți ai zilelor noastre

O luptă sfântă și pașnică pentru viitor!

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ – O LUPTĂ SFÂNTĂ ȘI PAȘNICĂ PENTRU VIITOR!

În frumoasa zi de sâmbătă, 22 martie 2014, timișorenii de toate confesiunile au sărbătorit viața participând la Marșul pentru Viață. Acest eveniment simultan în 40 de orașe ale țării a dorit să constituie un strigăt în numele dreptului la viață, pe care Dumnezeu l-a acordat fiecărui om, indiferent de mărime, de culoare sau de statutul social și mai ales l-a acordat în mod egal copilașilor nenăscuți!

Citește în continuare O luptă sfântă și pașnică pentru viitor!

Marșul pentru Viață 2012

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia, temelia unei societăți solide și sănătoase.
Citește în continuare Marșul pentru Viață 2012

INTC 2012 – cu participarea Asociației Darul Vieții

Mișcarea pro-life participă la Întâlnirea Națională cu Tineretul Catolic, la Iași 25-29 august 2012! O delegație de tineri însoțită de Mons. Ioan Chișărău va porni din partea Asociației Darul Vieții Timișoara și vor prezenta diferite proiecte naționale și internaționale pentru apărarea vieții.

„Apărarea și promovarea vieții nu sunt monopolul numănui, ci îndatorire și responsabilitate a tuturor!” spune Evangelium Vitae (EV91).

Vă recomandăm:

* Ciclul de Conferinţe “Războiul nedeclarat împotriva Speciei umane!” (cu dezbatere) de Mons. Ioan Chişărău – Corpul A, Amfiteatrul P6, Facultatea de Electrotehnică, joi-sâmbătă, orele 17.00

Citește în continuare INTC 2012 – cu participarea Asociației Darul Vieții

De ce ai tăcut atunci când a fost cazul să vorbești?

Marșul pentru Viață din Timișoara, 26 martie 2016

bannerFB

Din nou s-au adunat reprezentanții tuturor cultelor din Timișoara împreună cu alte 130 de localități din țară și Republica Moldova pentru a chema poporul din starea de letargie și decădere morală la TREZIRE. Liderii spirituali ai orașului au folosit discursuri puternice și cuvinte aspre pentru a veni în apărarea copilului nenăscut și a femeii însărcinate – primele victime ale modernismului și pseudo-progresului zilelor noastre! În mod repetat în timpul discursurilor s-a arătat importanța Bisericilor în această luptă și marea responsabilitate a celor puși să întocmească legi!

Acesta era momentul în care creștinul trebuia să ia atitudine, să sară în apărarea celui slab și nenăscut și în apărarea familiei tradiționale! Era momentul ca el să nu tacă – din obligație în fața copiilor săi, în fața următoarei generații! Căci după cum am primit viața de la Dumnezeu prin părinții noștri, așa trebuie s-o transmitem mai departe, următoarelor generații!

 

 

 

Pr. Dumitrașcu Romeo, reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe a solicitatca cei care au în mână legea să facă ceva astfel încât să sprijine ceea ce noi solicităm. ”Cerem să se facă voia lui Dumnezeu pe pământ. Avem nevoie de copii care să se nască. În fiecare familie trebuie să existe o bunavestire!”

Ben Oni Ardelean, Senator a prezentat un raport pentru promovarea mamelor surogat propus la Consiliul European prin care 47 de state ar fi fost afectate, care s-a dezbătut la Consiliul Europei și care în mod miraculos a fost respins tocmai săptămâna trecută de partea creștină  majoritară în acel moment. ”Lupta nu este simplă!” Iar inițiatorul acestui raport infam a fost un transgender!!

Domnul consilier local Vasile Vesa a adus mesajul de susținere din partea viceprimarului Timișoarei, Dan Diaconu.

Dr. Cioată, un medic ginecolog care se căiește pentru avorturile făcute a venit să-și încurajeze colegii să renunțe la această practică! ”Acest Marș al Vieții este o întoarcere la normalitatea vieții, la familie”; ”dacă ai reușit să subminezi valoarea familiei și a bisericii ai reușit să distrugi o nație!” a afirmat domnul dr.Cioată. Iar tinerilor le-a spus:  cel mai frumos dar pe care vor putea să-l facă părinților și apoi bunicilor lor este să trăiască în curăție, să-și întemeieze o familie și să aducă pe lume prunci!”

Samy Tuțac, pastor al Bisericii Betel a atras atenția ”la modul cel mai serios inclusiv politicienilor noștri” că România este o țară creștină! Noi vrem să susținem viața și familia așa cum a vrut-o Dumnezeu și n-avem nevoie de familii formate din Ion și Gheorghe ci din Ion și Mărie; vrem să susținem dreptul părinților de a-și educa copiii! Suntem împotriva acelei ideologii care vrea să ne naționalizeze copiii!! Atragem atenția bărbaților că trebuie să respecte și să iubească femeia lor, așa cum spune Scriptura!

Pr. Ioan Chișărău, președintele Asociației Darul Vieții

Există în lume peste 2 miliarde de creștini contra unei mâini de agenți LGBT; ei ar putea printr-o suflare să-i risipească pe cei de la LGBT; dar care e problema? Există trădare din interiorul bisericilor!! De xemplu în Biserica Anglicană în 2003 s-a hirotonit primul episcop homosexual! Iar purtătorul de cuvânt al Bisericii Evanghelice Germane a declarat: Noi nu ne confruntăm cu un fenomen prea mare, nu avem decât 5 pastori homosexuali!

Pastorul Ticu Leontescu ne-a citit poemul său răscolitor ”Sfinții nenăscuți”, inspirat dintr-o conferință a poetului Ioan Alexandru unde amfiteatrul se asemăna cu un ”munte al fericirilor”. ”Pruncul nenăscut e cel mai mare sfânt care se roagă în cea mai sfântă Catedrală!”

Pastorul și președintele Fundației Estera, dl. Ghiță Alecsei i-a dat slavă lui Dumnezeu pentru faptul că toți creștinii s-au unit în această zi pentru a așeza valorile vieții la loc de cinste.

”Cine este aproapele nostru, cine altul decât cel căzut între tâlhari, decât copilul din pântecele mamei?” a întrebatpr. Silviu Damșe. În primul rând liderii spirituali, părinții, societatea sunt vinovați de  avorturi duhovnicești, spirituale ! Ceea ce se întâmplă este  o carență a educației și a îndrumării spirituale!

Prof. Cimpoae Marius Cea mai mare problemă a națiunii noastre nu este avortul de copii ci avortul de inimi! Nu ne pasă de femeia însărcinată, de cei din jurul nostru. Flagelul generației noastre se numește nepăsare! Nici Bisericii nu-i pasă! Dacă i-ar păsa Bisericii astăzi am fi fost 50 mii de oameni aici. Vreau să fac un apel: preoții să coboare de la altar, pastorii să coboare din amvon și parlamentarii că coboare de la tribuna Parlamentului să vină aici în stradă!

Strigătul nostru să ajungă în toate clinicile unde plâng fetele pentru că sunt disperate. Nouă ne pasă pentru că Dumnezeu ne-a chemat să slujim oamenii!

Domnul Pastor Bergean nu vrea ca odată unul din cei 4 copii ai săi (dintre care unul înfiat) în fața tendințelor îngrijorătoare din societate, să-l privească în ochi și să-l întrebe ”de ce ai tăcut când a fost cazul să vorbești?”

Cauza situației în care trăim este o Europă care și-a pierdut sufletul, care l-a abandonat pe Dumnezeul Scripturii și în numele progresismului și a corectitudinii politice s-a grăbit să fie primul care să definească legi anti-Dumnezeu, legi abjecte, de moralitate sexuală.

Există o speranța pentru România, Europa și pentru lumea întreagă: aceasta este Isus Cristos! cel care a spus despre el ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”. El este” păstorul ce bun care a venit sa-și dea viața pentru oile sale ca oile sale să aibă o viață din belșug! Hoțul nu vine decât ca să junghie și să prade. Eu dau oilor mele Viața!”

De partea noastră este Dumnezeu!

Mulțumim fanfarei Bisericii Betel conduse de dl. Olaru care ne-a îmbucurat sufletele cu sunetul de sărbătoare răscolind tot centrul Timișoarei în acea zi binecuvântată de sâmbătă, 26 martie 2016! Mulțumim autorităților care ne-au acordat sprijinul și încuviințările necesare, chiar dacă cu anumită greutate la un moment dat! Mulțumiri speciale Formației PRO GOSPEL, Corului de copii Filadelfia și Corului Misiunii din Voiteni, ultimele două remarcându-se pentru fidelitate și devotament pentru cauza vieții!

 

Mulțumim tuturor tinerilor, tuturor participanților, tuturor preoților și păstorilor care au mărșăluit cu noi, celor care și-au mobilizat comunitățile și au format prin prezența lor acea baricadă de protecție a celor inocenți, a copiilor care trebuie să se nască, a viitorului și a speranței națiunii române!

Dacă România dorește prosperitate

mars2016_web

Comunicat de presă

Sâmbătă 26 martie 2016 va avea loc Marșul pentru Viață în Timișoara simultan cu Marșurile pentru viață care se vor desfășura în orașele țării.

Moto: ”Pentru viață, pentru femeie, pentru familie!”

Discursurile și plecarea: Orele 12.00 de la Biserica Sf. Maria Regina Păcii, str. Ghe. Doja nr.25A (Parcul Carmen Sylva)
Traseul: Bd. M. Viteazul, Catedrala Mitropolitană, Bd. Regele Ferdinand – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. Ion C. Brăteanu – Bd. Revoluției 1989 – Prefectura Jud. Timiș.

 

 

Scopul primar al Marșului pentru Viață este chemarea la apărarea vieții pentru fiecare ființă umană începând cu concepția până la moartea naturală și apărarea familiei și a căsătoriei naturale – o femeie și un bărbat deschiși darului vieții, care este cel mai bun ambient pentru dezvoltarea următoarei generații. De o importanță egală este și încurajarea politicienilor ca să creeze condiții legislative pentru protecția vieții umane și a demnității căsătoriei naturale și asta înseamnă excluderea pruncuciderii oficiale la nivel de stat!

Mișcarea pentru viață adună din ce în ce mai mulți adepți în Europa de Est și devine atât de puternică încât politicienii nu o mai pot ignora.

România va spune în mod pașnic Europei și lumii că protecția vieții umane este una din cele mai înalte valori ale societății, iar conducătorii vor trebui să se asigure că aceste valori sunt reflectate în lege și în societate.

După decenii de opresiuni, românii înlătură frica și îndoiala, încercând să facă din națiunea lor o lumină strălucitoare în întuneric, făcând altora un semn să-i urmeze.

Culturile și stilurile de viață ale popoarelor din Europa de Est au suferit multă violență astfel încât ele nu mai pot fi înșelate de noțiunea falsă de progres care le-ar arunca înapoi în întunericul socialismului și al decăderii familiale. Românii au aflat că dacă nu se întâmplă nimic, cultura și istoria lor ar putea foarte bine să dispară de pe scena continentului.

 

Noi nu trebuie să acceptăm trâmbițele tendințelor anti-viață și anti-familie din culturile noastre. Noi putem să le spunem adio. Dacă România vrea să schimbe iarna demografică actuală și dorește prosperitate pentru poporul său, atunci ea trebuie să respecte și să protejeze fiecare viață, precum și să apere căsătoria naturală!