Arhiva categoriei: Speciale

Pr. Javier Olivera Ravasi în România – 2024

Reculegeri 16-18 febr. 2024
Parohia Greco-Catolică ‘Regina Păcii’ din Timișoara

Cine este Pr. Javier Olivera Ravasi


Dumnezeu nu ne va număra victoriile ci cicatricele


Erezia modernismului


Falsul remediu al Revoluției Protestante


Adevărul trebuie spus întotdeauna cu îndrăzneală pentru că Cristos deja a învins lumea


Arianismul și Papa Honorius. Adevărata ascultare față de Papa


Nu e necesar să fim catolici întristați


Criza Bisericii în începuturile ei: Biserica și sinagoga

Puterea politică și mediatică a virusului covid

Părintele Justo Lofeudo analizează controlul social și deriva anti-creștină din prisma așa-zisei pandemii (Fragment)

Lofeudo,pr.Părintele Justo face parte din Congregația Doamnei Noastre a Preasfântului Sacrament și dânsul este cel care întemeiat în 2006 Capela de Adorație Euharistică Perpetuă din Timișoara. Carisma Ordinului lor este înființarea acestor capele prin misiuni în întreaga lume.

Recent a dat un interviu pentru portalul catolic spaniol infocatolica.com în care analizează accelerarea procesului de descreștinare la nivel mondial sub pretextul așa-zisei pandemii.

Recent o organizație mondialistă a redefinit termenul pandemie, apoi apare un virus care are puteri niciodată cunoscute înainte: este letal dar nu mai mult decât unii viruși și mult mai puțin decât alții. Fără îndoială nici unul nu îl egalează în putere politică și mediatică. De când a apărut, nu se mai vorbește de altceva, în mod constant se dau statistici despre covid și despre pandemie și din cauza ei se închid populații întregi pentru mari perioade de timp și se pare că aceasta nu are sfârșit. Virusul acesta covid folosește și la accelerarea fenomenului anti-creștin deja în curs. Se închid biserici, încetează celebrarea sfintelor Liturghii, se trece în lumea virtuală, prevalează mijloacele igienice, dispare apa sfințită și apare gelul împreună cu măștile, în timp ce se impune împărtășania în mână, sugerând mesajul că Euharistia ar putea fi mijloc de contaminare. Toată lumea contribuie la întreținerea unui climat de frică printre persoane și de scuză pentru a renunța la cult, de unde se poate deduce că Euharistia poate fi omisă iar măsurile extreme de precauție trebuie întotdeauna luate în detrimentul Euharistiei.

Însă ceea ce este mai grav este faptul că dinăuntrul Bisericii se impun mijloace care restricționează dreptul lui Dumnezeu de a fi adorat și datoria credinciosului de a-i aduce cult.

Se desfășoară două forțe antagonice: evlavia și inechitatea. Misterul inechității provine de dincolo de ființa umană, este preternaturală și cuprinde falsele religii, baalii și demonii în societăți distincte care revendică victime, terorizarea celor care sunt supuși acestor culturi, reînflorirea păgânismului, sincretismul. Însă misterul inechității a devenit mai manifest atunci când a apărut Isus Cristos în istorie, prin opoziția violentă și permanentă față de Domnul nostru din partea celor care îl resping și îl ucid pe Fiul lui Dumnezeu întrupat – ceea ce se prelungește în religia talmudică și în islam.

S-a început cu persecuțiile și cu uciderea creștinilor de către romani, cu gnosticismul, apoi cu arianismul și cu erezia nestoriană. Urmează vremuri de corupție în Biserică care au dat naștere la mari sfinți și schisma dintre Orient și Occident. În secolul al XV-lea a apărut Jan Hus în Boemia, urmându-l pe Wycliff din secolul precedent în Anglia iar în sec. XVI îi avem pe Luter, Zwingli, Calvin precum și schisma anglicană.

Toate acestea se întâmplă în perioada în care Biserica a fost și ea convulsionată și avea nevoie de o reformă a tradițiilor, care într-adevăr a fost menită pentru sfinți care au crescut în sânul ei. A urmat abandonul metafizicii și ascensiunea naturalismului, a noilor teologii moderniste cu influențe deschise din filosofia kantiană și hegeliană și a ideologiei marxiste. Rebeliunea omului față de Dumnezeu a devenit tot mai fățișă, precum s-a întâmplat în filosofia iluministă și în Revoluția Franceză, în marxism, revoluția bolșevică, marxismul cultural și școala de la Frankfurt prin care s-au anulat toate conceptele, credințele și valorile pentru a impune noi paradigme.

De aici au izvorît absurdități precum ideologia genului. Totul față de ce a avertizat papa Benedict, încă înainte de a fi papă, referitor la această dictatură a gândirii unice și al relativismului și ceea ce Ioan Paul al II-lea a definit ca fiind ”cultura morții” se concretizează acum în impunerea acestor legi nedrepte și asasine precum cea a avortului și a eutanasiei.

Se folosește un virus cu scopuri politice și cenzura din partea canalelor sociale și a marilor tehnologii de comunicație.

La marea putere a cenzurii și a intimidării se adaugă puterea manipulării maselor. Toate acestea expuse într-o sinteză nu se explică decât într-o viziune supranaturală. Doar aceasta ne permite să identificăm misterul inechității care se desfășoară până la sosirea Anticristului.
(…)

Ne aflăm în război, trebuie să rezistăm știind că lupta este dură dar ne asigură victoria. Trebuie să rezistăm și să ne aducem mereu aminte că scopul Bisericii, legea ei supremă este salvarea sufletelor; în ceea ce ne privește trebuie să salvăm Biserica, să fim fideli Bisericii lui Cristos, să denunțăm minciuna, înșelăciunea, eroarea, să nu admitem coborârea la pactul cu lumea, pentru ca Biserica să nu fie aplecată față de puterile acestei lumi, nici să se alinieze cu vreun ordin care nu este după valorile creștine și în care se promovează o unitate fără Cristos și un ecumenism fals.

 

Sursa: https://www.infocatolica.com/blog/caballeropilar.php/2101190651-el-p-justo-lofeudo-analiza-el?whp=whp 

După: Javier Navascués

 

Chesterton, un geniu colosal

Gilbert Keith Chesterton a fost un scriitor care a perceput ”încă dinainte de a putea scrie” și ”dinainte de a putea gândi” că lumea nu se explică prin sine însăși și că ea este un miracol. A știut asta cu mult înainte de a gândi în termeni de teologie creștină.

GK Chesterton
Gilbert Keith Chesterton

A fost foarte mândru că în aventura vieții sale a descoperit adevărul prin experiență, însă mai apoi și-a dat seama de nebunia lui, arogându-și patronatul adevărului în sinea lui: era de fapt adevărul lui Dumnezeu, creat la începutul lumii! Avem de-a face cu un scriitor catolic fascinant, plin de paradoxuri surprinzătoare care te pun pe gânduri. Filozof, dramaturg, romancier, teolog și critic de artă, Chesterton (1974-1936) a fost denumit prințul paradoxului și a devenit unul dintre cei mai populari și îndrăgiți formatori de opinie în Anglia la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX. Unele dintre cele mai căutate cărți ale lui sunt: ”Ortodoxia” și ”Omul veșnic”.

George Bernhard Shaw, ”dușmanul său prietenos”, a spus despre el că este un ”geniu colosal”.

Născut în Biserica Anglicană, s-a identificat tot mai mult cu catolicismul, ca până la urmă să treacă la Biserica Catolică. Societatea ”Chesterton” a înaintat un dosar pentru beatificare la Vatican.

Iată ce spune scriitorul despre sănătatea mintală:

”Dacă aruncăm o privire la filozofia sănătății, primul lucru pe care îl avem de făcut este să eradicăm o greșeală frecventă. Peste tot circulă opinia că imaginația, în special imaginația mistică, este periculoasă pentru echilibrul mintal al omului.

În general se spune despre poeți că nu te poți baza pe ei; și în general există o vagă asociere între a-ți împleti lauri în păr și a-ți înfige paie. Realitatea și istoria contrazic complet această viziune.

Majoritatea dintre cei mai mari poeți nu au fost doar sănătoși dar extrem de pragmatici; și dacă Shakespeare a ținut într-adevăr vreodată cai, a fost din cauză că el era cel mai în măsură să-i țină. Imaginația nu respiră lipsă de sănătate. Ceea ce respiră lipsă de sănătate este tocmai rațiunea. Poeții nu înnebunesc; dar jucătorii de șah, da. Matematicienii înnebunesc și casierii; dar artiștii creativi foarte rar. După cum veți vedea, eu nicidecum nu atac logica: doar spun că acest pericol se află în logică, nu în imaginație.

Paternitatea artistică este la fel de integră precum paternitatea fizică. Mai mult, este vrednic de remarcat faptul că atunci când un poet a fost morbid, a avut un punct slab de rațiune în creier. Poe, de exemplu, a fost morbid; nu din cauză că era poetic, dar din cauză că era în mod special analitic. Chiar și șahul a fost prea poetic pentru el; nu îi plăcea șahul pentru că era plin de cavaleri și de castele, precum un poem. A preferat pe față discurile negre ale conceptelor, pentru că se asemănau mai mult cu punctele negre ale unei diagrame.

Poate cazul cel mai grăitor dintre toate este acesta: doar un singur mare poet englez a înnebunit, Cowper. Și el a fost înnebunit de logică, dar de logica urâtă și venetică a predestinației. Poezia nu era boala, ci medicina; poezia l-a menținut parțial sănătos. Uneori putea să uite iadul roșu și însetat înspre care l-a atras determinismul său hidos printre apele mari și printre nuferii albi și uniformi ai râului Ouse. A fost damnat de John Calvin; aproape că ar fi fost salvat de John Gilpin.

Peste tot vedem că oamenii nu înnebunesc prin visare. Criticii sunt mult mai nebuni decât poeții. Homer este destul de complet și calm; criticii lui l-au pictat în zdrențe extravagante. Shakespeare este chiar el însuși; doar unii dintre criticii săi au descoperit că era altcineva. Și chiar dacă Sf. Ioan Evanghelistul a văzut mulți monștri ciudați în viziunile lui, n-a văzut nici o creatură atât de sălbatică cum a fost unul dintre proprii săi critici.

În general lucrurile sunt simple. Poezia este sănătoasă doearece ea curge ușor într-un ocean infinit; rațiunea caută să străbată oceanul infinit, făcându-l astfel finit. Rezultatul este epuizare mintală, precum epuizarea fizică a domnului Holbein. Să accepți totul este un exercițiu, să înțelegi totul este un chin. Poetul doar dorește exaltare și expansiune, o lume în care el să se întindă. Poetul doar cere să-și înalțe capul în cer. Logicianul este cel care caută să înghesuie cerul în capul lui. Iar capul lui este cel care se sfarmă.” (citat din ”Orthodoxy”)

Iar despre castitate vorbește cu mult bun-simț, în stilul său inconfundabil și original: 

”N-am putut niciodată să mă amestec în murmurul acestei generații crescânde față de monogamie, deoarece lipsa de restricție față de sex mi se părea atât de ciudată precum sexul în sine. Să fie îngăduit, precum Endymion, să te iubești cu luna și apoi să te plângi că Jupiter și-a păstrat proprii săi sateliți într-un harem, mi s-a părut un anti-climax vulgar.

Să rămâi cu o singură femeie este puțin față de atât de mult precum a vedea o femeie. Dacă m-aș plânge că mă pot căsători doar o singură dată este ca și cum m-aș plânge că m-am născut doar o singură dată. Era ceva incomensurabil cu plăcerea teribilă despre care vorbea (X, n.t). Arăta nu o sensibilitate exagerată față de sex ci o insensibilitate ciudată față de acesta.

Omul este un nebun care se plânge că nu poate intra în Eden prin cinci porți deodată. Poligamia este o lipsă de împlinire a sexualității. ” (citat din ”Orthodoxy”)

 

Știri din Medjugorje

Locul de apariții a Maicii Sfinte de la Medjugorje din 24 iunie 1981!
Evenimente și noutăți

vlcsnap-2013-08-09-10h58m33s151
Seminar pentru preoti la Medjugorje, 3-8 iulie 2017!
Toti preotii care doresc sa-si reinnoiasca sfanta preotie sunt invitati la participe la acest al 22-lea seminar pentru preoti din Medjugorje!
Tema este „Ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult in cunostinta si orice pricepere” (Fil.1.9)
Programul aici: http://medjugorje.hr/files/file/sveeng17.htm
Dati va rog informatia mai departe!


19399623_1577582838939191_4895398363605437890_n
Apel de la Sora Emanuel, Comunitatea Fericirilor, Medjugorje:
”Festivalul Tineretului începe anul acesta în 1 august (seara la 18.00) și se termină în 6 august (dimineața). Veniți în număr mare, programul este minunat! Pr. Jaques Phillipe, membru al comunității mele a Fericirilor, va fi vorbitorul principal. Vă rog să oferiți o donație pentru a trimite o persoană tânără care nu își permite să vină, puteți salva o viață făcând asta! Preoților, veniți în număr mare, preoția voastră va fi reînnoită!”


marsul pacii
Uriasul Mars al Pacii va avea loc sambata, 24 iunie 2017,
in preziua Aniversarii a 36 de ani de aparitii la Medjugorje. In noaptea urmatoare de sambata spre duminica va fi adoratie euharistica. Astazi, 22 iunie, porneste grupul de pelerini din Timisoara condus de pr. Chisarau si pr. Ardelean. Maica Sfântă ne invită să mergem la acest centru spiritual al lumii, centrul păcii pentru a celebra pacea întru rugăciune!


disabled
„Nu rupetí trestia zdrobita!” În iunie 2017 a avut loc al 6-lea pelerinaj pentru persoane cu dizabilități – cu 2.200 de participanți! Enoriașii Parohiei de Medjugorje s-au oferit sa-i găzduiască gratis. Unii dintre ei au depus mărturii; voluntari i-au dus pe tărgi sus pe colina apariției. ”Cea mai frumoasă viață este cea care poartă suferința!” scrie reporterul pe site-ului oficial al Parohiei de Medjugorje, www.medjugorje.hr!

http://medjugorje.hr/…/the-6th-international-pilgrimage-for…

 

 

Participarea la Genfest Budapesta

Genfest la Budapesta
31 aug.-2 sept. 2012

Let’s bridge!” – „să construim împreună poduri” a fost motto-ul Întâlnirii internaționale a tineretului focolarin – întâlnire care a adunat cca 12.000 de tineri de pe toate cele 5 continente din 85 de țări, tineri de etnii diferite, confesii diferite, dar și de religii diferite. Toți au fost uniți sub aceleași idealuri: iubirea între oameni, pacea și fraternitatea universală.

Citește în continuare Participarea la Genfest Budapesta