Arhiva categoriei: Marșul pentru Viață

Chris Terheș la Marșul pentru Viață din Timișoara 2023

Dacă nu a fost loc de creștini la începuturile creștinismului, ei au intrat în pământ și s-au rugat – dar nu s-au oprit acolo, ci au ieșit afară să dea mărturie.
Prin mărturie s-a reușit eliberarea Bisericii sub Constantin cel Mare. Decizia de eliberare a Bisericii a fost una politică, având în spate sprijinul popular.
Îngrădirea valorilor creștinismului astăzi se face prin legi! Noi am pierdut din vedere faptul că pe lângă faptul de a fi rugători și închinători, suntem chemați la a fi martori!
Bunavestire, 25 martie 2023 Timișoara

Acest bloc conține conținut neașteptat sau invalid.

Încearcă recuperarea blocului

Comunicat de presă: Marșul pentru Viață Timișoara 2017

Mesajul pentru viață pătrunde în opinia publică a românilor!

banner_avortÎn perioada 1–31 martie 2017, în numeroase orașe și localități din România și Republica Moldova, se va desfășura Luna pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață2017organizat sâmbătă, 25 martie 2017.

În Timișoara Marșul este organizat de toate cultele creștine și organizațiile pro-viață și pro-familia; se va porni de la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” la orele 12.00.
De asemenea în perioada 1 martie-9 aprilie a.c. se desfășoară acțiunea ”40 de Zile pentru Viață” în fața Spitalului de Ginecologie de pe str. Odobescu din Timișoara, o veghe pașnică de rugăciune în folosul copiilor nenăscuți.

O societate este puternică atunci când respectă legea lui Dumnzeu, când păzește dreptatea și când își ocrotește membrii ei slabi. Iar copilașii nenăscuți și femeia în criză de sarcină reprezintă o categorie aparte de care depinde viitorul unei națiuni.

Nu e suficient să ne luptăm împotriva corupției, adică a hoției legiferate la nivel de stat pentru anumite categorii de privilegiați, cum se întâmplă pe drept în aceste luni în România, ci este nevoie să vedem ansamblul imaginii, dacă dorim integritate politică și stabilitatea națiunii. Avortul este cea mai mare corupție căci înseamnă vărsare de sânge nevinovat care aduce probleme multiple asupra acestui popor.

România continuă se fie pe loc de frunte pe lista rușinoasă a ratei avorturilor (procentul sarcinilor terminate prin avort), deși se observă un declin constant: de la 75% în 1990, la 34% în 2011 și  la 26% in 2015!

De câțiva ani se unesc tot mai multe orașe din România și Republica Moldova pentru a organiza simultan Marșul anual pentru Viață:
2013: 4 orașe
2014: 40 de orașe din România;
2015: 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova);
2016: 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).
2017: 285 orașe!

Legiferarea avorturilor din 1958 respectiv din 1990 a produs de fiecare dată un salt uriaș în curba avorturilor – fapt care demonstrează rolul hotărâtor al legii în alcătuirea mentalităților!

De aceea solicităm ca Guvernul și Parlamentul Românieisă creeze instrumenteprin care să sprijine familia și femeia în criză de sarcină, precum:
– restricționarea legii avortului la cazurile grave de handicap, viol și atunci când viața mamei se află în pericol, după exemplul legii din Polonia;
– acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii ;
– legiferarea plasării de instalații speciale de tip „baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor, unde mamele care consideră că nu își pot îngriji copiii îi pot depune în condiții de siguranță – ca ultimă soluție la o situație de criză, aceste instalații pot preveni pruncuciderea și abandonul copiilor nou-născuți; aceste dispozitive sunt prezente în numeroase țări din lume.
– legiferarea posibilității, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul; posibilitatea oficierii la cerere a unei slujbe religioase adecvate, cum se procedează în cazul copiilor decedați la scurt timp după naștere și nebotezați;
– crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul adopției începute în perioada de sarcină care este utilizat în S.U.A., Marea Britanie, Australia;

Toate datele demografice recente arată că femeia însărcinată și familia românească au nevoie urgentă de ajutor! Iar poporul român are nevoie de legi drepte pentru a se menține pe harta națiunilor europene.

 

Contact: Gerda Chișărău, Asociația Darul Vieții,
tel. 0356-445040, e-mail: darulvietii@yahoo.com
www.marsulpentruviata.ro, https://www.facebook.com/marsultimisoara/?ref=bookmarks

www.darulvietii.ro

 

 

O luptă sfântă și pașnică pentru viitor!

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ – O LUPTĂ SFÂNTĂ ȘI PAȘNICĂ PENTRU VIITOR!

În frumoasa zi de sâmbătă, 22 martie 2014, timișorenii de toate confesiunile au sărbătorit viața participând la Marșul pentru Viață. Acest eveniment simultan în 40 de orașe ale țării a dorit să constituie un strigăt în numele dreptului la viață, pe care Dumnezeu l-a acordat fiecărui om, indiferent de mărime, de culoare sau de statutul social și mai ales l-a acordat în mod egal copilașilor nenăscuți!

Citește în continuare O luptă sfântă și pașnică pentru viitor!

Marșul pentru Viață 2012

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia, temelia unei societăți solide și sănătoase.
Citește în continuare Marșul pentru Viață 2012